Vremea caniculară revine

Meteorologii au emis astăzi, 3 iulie, avertizare de cod galben, caniculă cu val de caldură persistent, discomfort termic accentuat cu maxime între 35-38 de grade în intervalul 03-06 iulie. Date fiind condiţiile meteo medicii atrag atenţia populaţiei asupra măsurilor pe care trebuie să le respecte pentru a evita efectele caniculei.

Termometrul din centrul Oltenitei indica astazi, la ora 16, 35 de grade Celsius

Reamintim  olteniţenilor câteve reguli de care trebuie să ţină cont în această perioadă. Se recomandă evitarea expunerii la soare, în special între orele 11.00 şi 18.00 şi mai ales pentru copii şi vârstnici. Se recomandă purtarea îmbrăcăminţii uşoare de vară din fibre naturale şi culori cât mai deschise, iar purtarea pălăriilor de soare este obligatorie. Să avem la noi o sticlă cu apă când ne deplasăm şi să consumăm 1,5-2 litri de lichide pe zi, de preferat apă plată sau minerală şi nu alcool pentru că acesta antrenează o diureză crescută ceea ce duce la deshidratare. La fel acţionează şi cafeaua, ceaiul verde sau negru. Se recomandă de asemenea, ca pe parcursul zilei să fie făcute mai multe duşuri calduţe, la final lăsând apa să se usuce pe piele. Alimentaţia trebuie să fie uşoară, bazată pe legume zarzavaturi, fructe care conţin cantitate mare de apă. Nu trebuie ignorate nici iaurturile sau compoturile din fructe de sezon.

În municipiul Olteniţa nu au fost încă instalate corturile medicale anticaniculă. Această măsură se aplică doar în cazul în care se vor înregistra temperaturi de 37 de grade timp de trei zile consecutiv.