Olteniţa | 5 zile de activități în cadrul celei de-a patra ediții Târg.Bâlci.Fest!

UPDATE: Cea de-a patra ediție a festivalului anual Târg.Bâlci.Fest tocmai a luat sfârșit. Voluntarii ONG-ului local Dunăre.Edu și-au propus să ofere tinerilor oltenițeni o alternativă mai culturală la vechiul târg de provincie. Anul acesta, voluntarii au încercuit în calendar ultima săptămână din luna august și s-au organizat cum puteau mai bine pentru a oferi tinerilor cinci zile de activități pe toate gusturile.

Festivalul a debutat în avans cu un spectacol de dans cu multă fantezie, când trupele pregătite de doamna Vali Stanciu, instructor de dans, Hello Kitty, Free Angels, X-trem sau grupul Magic au transformat sala de spectacol a Primăriei Oltenița într-un loc animat de tinere gheișe , de samurai curajoși, cadâne, majorete, indigeni tribali, roboței și mumii, cowboy și călușari, balerine sau soldați. Dansurile, costumele și muzica celor mici au condus publicul de la un continent la altul, dintr-o epocă istorică la sute de ani diferență, de la dansuri hip-hop specifice negrilor din ghetourile americane până la dansuri din înalta societate, toate într-un spectacol pregătit de aproximativ 60 de copii.

Ziua de luni a lansat o provocare, LOGIC GAME, pusă la cale de voluntarii spanioli, Saul și Manuel. Exercițiul a solicitat puțin neuronii competitorilor, jocurile nu aveau limită de vârstă, iar exercițiile de perspicacitate includeau iluzii optice, calcule și figuri geometrice. Probele erau contra cronometru, dar nu a lipsit trofeul campionului în formă de taur( căci Saul a locuit în Pamplona), medaliile, iar pentru locuri 2 și trei au fost acordate insigne reprezentând Spania. După amiază, voluntarii străini din Spania și Rusia au făcut o seară interculturală cu dansuri specifice.
Marți a fost o zi încărcată cu activități. Prima jumătate a zilei a fost marcată de vizita la Muzeul Civilizației Gumelnița, urmată de o excursie la situl arheologic cu același nume. Seara, începând cu ora 21, a avut loc Întâlnirea Offline a Bloggerilor. Toți cei prezenți la întâlnire sunt activi în Social Media, iar bloggerii oltenițeni prezenți s-au arătat încântați de ideea de networking și deschiși pentru colaborari viitoare. La eveniment a fost prezentă și o blogăriță din Sibiu. În continuare, în grila de program era PAUZA DE PUBLICITATE, proiecție de clipuri publicitare premiate la festivaluri de creație internaționale, proiecția a durat aproximativ 90 de minute de emoții intense, râsete și deznodământuri neașteptate, toate în campaniile de promovare a peste 30 de branduri internațioanele. În cadrul întâlnirii a avut loc o dezbatere pe tema jurnalism vs. publicitate antrenată de voluntarul EVS, Manuel, care este de profesie jurnalist, și avocatul publicității.
Miercuri a fost o marcată de Treasure Hunt, când echipe de câte doi copii au vizitat cele mai importante clădiri ale orașului, pe măsură ce găseau locațiile, participanții primeau câte un răvaș ce conținea urmatorul indiciu. La fiecare edificiu vizitat, căutătorii de comori premeau de la tutorii echipei câte o recompensă, astfel copiii s-au ales la sfârșitul cursei cu stegulețe, cărți poștale de la muzeu sau au săvârșit ritualuri precum aprinderea de lumânări când au trecut pragul bisericii Sfânt Nicolae. Seara, Karaoke Night a antrenat corzile vocale a multor tineri, s-au fredonat melodii în română, engleză, spaniolă, portugheză și italiană. A existat chiar și o competiție între echipe, iar cântecele fiind stabilite prin tragere la sorți.

Joia a fost pusă sub semnul TALENT SHOW, când fiecare participant și-a putut etala talentul, fie că era vorba de muzică, oratorie, magie, actorie, dans, sport sau alt fel de veleități, toți cei prezenți s-au destins.
Cinema în aer liber se pare că a fost o propunere foarte bine primită din întreg calupul de activități, multe persoane și-au anunțat inteția de a participa și pe pagina de facebook creată special pentru acest eveniment.

Mulțumim celor care au făcut posibilă desfășurarea activităților de voluntariat: voluntarilor din cadrul Dunăre.Edu care au organizat, autorităților locale colaboratoare, oamenilor care au ajutat cu logistica, celor care au ajutat cu promovarea evenimentului într-un mod sau altul, participanților pentru că am putut oferi tinerilor din Oltenița să afle despre oportunități, șansa de a se manifesta și a participa la evenimente educative într-un cadrul nonformal.

__________________________________

Voluntarii organizației non-guvernamentale Dunăre.Edu vă invită să participați la cea de-a patra ediție a festivalului Târg.Bâlci.Fest între 27-31 august 2012. Toate activitățile întreprinse sunt gratuite și se adresează tinerilor. Toate evenimentele se desfășoară la sediul Dunăre.Edu(căsuța oranj) din parcul mare, cu excepția locațiilor menționate în program. La sediu vă așteaptă un stand cu produse hand-made, expoziții de fotografie și pictură, dar și alte surprize. Urmăriți www.danubeedu.org sau pagina de facebook Dunăre Edu!

 

LUNI, 27 august

11:00 LOGIC GAME, provoacă-ți gândirea alături de noi!  Nu există limită de vârstă!

17:30 EVS SESSION.EUROPA MAI APROAPE DE TINE!

Invităm tinerii cu vârste cuprinse între 16-30 de ani interesați de oportunități de voluntariat european la sesiunea de informare despre Serviciul European de Voluntariat. Află direct de la voluntarii străini cum îți poți face bagajele și pleca într-un stagiu european!

 

MARȚI, 28 august

9:00 VIZITĂ la MUZEUL GUMELNIȚA din Oltenița

10:00 Comunitatea  de bicicliști MASA CRITICĂ vă invită cu mic, cu mare în vizită pe două roți la situl arheologic Gumelnița (3 km)

21:00 ÎNTÂLNIREA OFFLINE a BLOGGERILOR. Sunt așteptați la o discuție liberă oamenii activi în Social Media

22:00 PAUZA DE PUBLICITATE. Proiecție de clipuri publicitare premiate la festivaluri de creație și discuție pe tema Publicitate vs. Jurnalism

 

 

MIERCURI, 29 august

10:00 TREASURE HUNT. Vânătoarea de comori se va desfășura pe raza întregului oraș. Dacă îți plac jocurile năstrușnice, atunci nu-ți face alt program!

19:30 KARAOKE NIGHT. Vino să fredonezi cu noi, așteptăm cu bucurie AFONI!

 

JOI, 30 august

11:00 KARATE DEMO în parcul mare. Ia lecții de autoapărare de la clubul sportiv TAI SABAKI !

12:00 PATRULA DE CIRCULAȚIE va circula regulamentar! (Echipa Școlii Nr.2 Oltenița)

19:30 TALENT SHOW. Fiecare participant este invitat să-și expună lucrări personale care îl reprezintă (chitariști, dans, poezie, pictură sau diferite îndeletniciri)

 

VINERI, 31 august

21:00  CINEMA ÎN AER LIBER. Proiecție de film în parcul mare, promitem hohote de răs!

Targ.Balci.Fest oficial

Lavinia Iancu

Comentarii

  1. Radu Oncescu spune:

    In sfarsit ceva mai linistit si educational si cultural 🙂