Primarul Olteniţei, Petre Ţone, va prelua proiectul Portului Turistic Olteniţa

Ales primar în urma scrutinului din 10 iunie, Petre Ţone a intrat rapid în problematica specifică instituţiei pe care o va conduce timp de 4 ani, stabilindu-şi o agendă de lucru cu problemele pe care vrea să le rezolve cât mai rapid. Deşi are propriile sale proiecte, primarul Ţone ne-a declarat că va prelua şi proiectele fostei administraţii pentru că ele sunt benefice pentru municipiu şi locuitorii lui. Unul considerat o prioritate şi de actuala conducere este cel privind dezvoltarea portului turistic de la Dunăre. „Este obligatoriu acel port turistic, întâmplător şi eu m-am implicat. Portul turistic este, puţin spus, gura de oxigen pentru Olteniţa. Din păcate, greşelile trecutului ne ajung din urmă. Şi fostul primar s-a zbătut mult să obţină teren. N-a reuşit să obţină terenul. Acum un an şi jumătate, inclusiv domnul deputat Boabeş a semnat proiectul de lege care este în Parlamentul României. E semnat şi de Fuia şi de Oana Niculescu Mizil, de toţi parlamentarii de Călăraşi. Şi au mai convins ei câţiva colegi, am înţeles că 9 parlamentari au semnat. Chiar cu 3 zile înainte să preiau funcţia, am avut o discuţie cu deputatul Stelian Fuia şi l-am rugat, pentru că el este principalul iniţiator, să ne susţină în continuare, pentru că putea să facă o prostie şi să îl retragă. Mi-a promis ajutorul fără probleme şi sper să obţinem, cât mai repede, acele 1,4 ha. De fapt, nouă ni s-a luat, eu zic în mod abuziv, în 2001, 8,8 ha de către Romsilva prin hotărâre de guvern.”, a afirmat Petre Ţone. Acesta este conştient că în această perioadă este greu să se discute despre acest proiect dată fiind conjunctura politică actuală şi implicarea parlamentarilor în referendumul privind demiterea preşedintelui. Speră totuşi ca apele să se limpezească pentru ca Parlamentul şi Guvernul să se ocupe şi de astfel de probleme.

Petre Ţone, primar Olteniţa

„Din păcate ştiţi la fel de bine ca mine ce se întâmplă acum în Parlament şi cu ce se ocupă Parlamentul României. Dacă o da Dumnezeu să apară liniştea într-o lună, două trei, ne vom ocupa şi de asta!”, a incheiat primarul Olteniţei.

sursa: ziarul obiectiv

Comentarii

 1. Mark spune:

  Buna ziua,

  Eu sunt plecat de mult din Oltenita, dar stiu de la prieteni ca este un oras de nerecunoscut: multe persoane influente invart terenuri, business-uri care mai de care……
  In plus nu este posibil ca intr-un municipiu (facut cu forta) atat de mic ca Oltenita, taxele si impozitele sa fie mai mari ca la Miami!
  Fereasca Dumnezeu sa vrei sa faci vreun business ca esti mancat : ori ai controale foarte regulate, ori iei foc subit….ori te cumpara cineva!
  L-as intreba pe D-l Primar Tone ce va face : va cheltui banii amaritilor ce platesc impozite sa cumpere terenurile din port ce apartin d-lui Stoiciu?
  Imi spuneau cunostintele mele ca sunt oameni pe care nu-i vede zi de zi prin oras, dar atunci cand ii vede sunt de o opulenta demna de L.A.: masini foarte scumpe, haine de lux……: STIMATI OLTENITENI, NU STATI ACASA SI PLATITI TOT CE VI SE CERE!CERETI SOCOTEALA!