Soldanu – Patru persoane au talharit un angajat al unei societati agricole si au sustras produse agricole

Patru persoane sunt cercetate de poliţişti pentru ameninţarea, în repetate rânduri, în vederea deposedării unor muncitori de produsele agricole recoltate / Suspecţii au fost reţinuţi

Poliţiştii şi jandarmii din Olteniţa au efectuat la sfarsitul saptamanii trecute, patru percheziţii domiciliare, pe raza comunei Şoldanu, judeţul Călăraşi, la locuinţele unor persoane suspectate de tâlhărirea angajaţilor unei societăţi agricole şi sustragere de produsele recoltate

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit identificarea lui D. Vasile, de 23 ani, D. Marius, de 27 ani, T. Florin, de 29 ani, şi D. Florin, de 31 ani, din comuna Şoldanu, satul Negoeşti, judeţul Călăraşi, suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie.

În fapt, aceştia sunt suspectaţi că, în ziua de 07 august a.c., au blocat, în câmp, în afara comunei Şoldanu, deplasarea unui utilaj agricol, au ameninţat mecanicul şi au sustras o cantitate de mazăre. În ziua de 08 august a.c., prin ameninţare cu o ţeavă metalică având sudată la un capăt o lamă de cuţit, au încercat să deposedeze un alt muncitor al societăţii agricole de cantitatea de mazăre recoltată, însă, în urma intervenţiei personalului de pază al unităţii, suspecţii au distrus prin înţepare repetată una dintre anvelopele combinei, fără a mai sustrage produse.

foto arhiva

Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei patru bărbaţi sunt suspecţi de săvârşirea unei alte infracţiuni de tâlhărie, faptă produsă la data de 27 iulie a.c., asupra unui alt angajat al societăţii agricole din Şoldanu, care a fost deposedat, prin ameninţări, de cantitatea de grâu recoltată, faptă nereclamată de victimă.

Conform IPJ Calarasi, în urma percheziţiilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Intervenţie Rapidă, cu sprijinul jandarmilor, de la locuinţele suspecţilor au fost ridicate arme albe, obiecte contondente, precum şi aproximativ 500 kg de produse agricole ( floarea-soarelui, grâu şi mazăre).

Suspecţii au fost prezentaţi Judecătoriei Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă, urmând să fie continuate activităţile investigative pentru depistarea celui de-al patrulea suspect, care se sustrage cercetărilor.

Marius Dociu

Comentarii

  1. valentina spune:

    acesti tineri de etnie roma au speriat zona

  2. valea rosie spune:

    personalul de paza substituie agenti din valea rosie foarte competenti.