Vești bune pentru olteniţeni de la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă

Vești bune pentru cei 6344 şomeri de pe raza județului Călărași conform unui comunicat de presă dat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă pe data de 7 august 2012. Prin intermediul reţelei EURES, AJOFM din Călăraşi pune la dispoziţia celor interesaţi, în această săptămână, 39 de locuri de muncă în Uniunea Europeană.
Angajatorii din țări precum Germania, Danemarca, Norvegia şi Spania solicită lucrători calificaţi în meseriile/ocupaţiile: asistent medical generalist, inginer electric/automatist, dezvoltator software, translator, stagiar- lucrător calificat în ferme de creştere a animalelor şi operator CNC pentru maşini de frezat şi alezat.

Oferte de job-uri in UE

 În funcţie de ţara de provenienţă a angajatorului, candidaţii trebuie să deţină cunoştinţe de limba germană, engleză, franceză sau norvegiană.

De menționat este faptul că rata șomajului la sfârșitul lunii iulie din județul Călărași a fost de 5,78%, mai mare cu 0,62 procente față de cea înregistrată în luna iunie a anului curent. Dintre cei 6344( dintre care 4506 provind din mediul rural) de șomeri înregistrați, doar 1311 au fost șomeri indemnizați, restul de 5033 fiind neindemnizați, la aceștia adăugându-se 710 persoane față de luna precedentă, prin înscrierea în baza de date a agenției a proaspăt absolvenților. Astfel, la finele lunii iunie 2012, ponderea tinerilor este de 21,1% din numărul total al șomerilor.

Din numărul total al șomerilor, din punct de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale, datele statistice indică un număr de 4587 de persoane cu un nivel de instruire primar, gimnazial și profesional, 1524 persoane care au absolvit liceul sau o școală postliceală și 233 de persoane cu studii superioare.

Persoanele interesate pot solicita mai multe detalii la sediul AJOFM Călăraşi sau pot pot consulta site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la adresa http://www.eures.anofm.ro/  pentru a vizualiza locurile de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES, precum şi condiţiile impuse de angajatorii statelor UE pentru ocuparea locurilor vacante.

Lavinia Iancu

Comentarii

  1. Laurentiu-George Chiforescu spune:

    Ce misto, 39 de locuri pentru 6344, e belea, Ma imbat crita diseara de bucurie, 6344 oricum e vrajeala, eu nu mai sunt somer de vreo 3 ani, nici servici nu am de 4… Dar cu 39 de locuri se vor rezolva toate problemele, si sa mai spuneti si despre cainii vagabonzi, ca pe voi asta va deranjeaza, ar fi viata un rai daca nu ar fi cainii vagabonzi, ce chestii, sunteti minunati crestini, compasiune, chestii, dar hai dracului sa omoram tot ce misca, ca asa l-ati votat si pe Basescu, constienti ca o sa faca discordie, rau, mai bine taceam, dar nu m-am putut abtine. Laurentiu