VIDEO * Olteniteni, pro sau contra semafoare . Vezi cat costa un trafic civilizat in Oltenita !

După câteva săptămâni de nefuncționare, semafoarele din intersecțiile bulevardului Tineretului cu bulevardele Republicii și Mărășești din Oltenița funcționează din nou.  În acest răstimp, atât șoferii, cât și pietonii  s-au readaptat vechilor reguli de circulație, traficul desfășurându-se conform semnelor de circulație amplasate în intersecții, dar și în baza micii înțelegeri.

Săptămâna trecută, oficialităţi din cadrul primăriei , au infirmat  faptul că se vor desființa semafoarele, acestea fiind doar defecte. Defecțiunea s-a produs în urma unei pene de curent, astfel s-a ars placa de bază a dispozitivelor cu semnale luminoase.  Firma responsabilă pentru funcționarea lor a fost deja contactată și i s-a sesizat nefuncționarea acestora, angajații responsabili pentru asigurarea service-ului au intervenit pentru remedierea situației în prima jumătate a zilei joi, de 2 august. Firma care a montat semafoarele are sediul în Piatra Neamț și nu a putut interveni mai devreme fiind angrenată într-o lucrare mai amplă în țară, însă Primaria a făcut lumină de culoare roșie, galbenă și verde în intersecțiile din Oltenița, iar  de astăzi mașinile au intrat pe făgașul normal.

Semafoarele din Oltenita, din nou in functiune dupa o luna si jumatate

Părerile șoferilor despre gestionarea traficului în oraș cu sau fără semafoare sunt împărțite.  Unii șoferi preferau situația fără semafoare, dat fiind faptul că e vară iar orașul este mai liber,  alții în schimb, considesideră că este mai bine cu ele funcționale, argumentele soferilor sunt dintre cele mai diverse (vezi video).  Pe de altă parte, instructorii auto declară la unison că se circulă mai bine cu semafoare pentru a evita ambuteiajele. Nici aspiranții la statutul de șofer nu se simțeau confortabil la volan în intersecții fără luminile călăuzitoare, fiind adesea bulversați mai ales când vinea vorba de virajul la stânga, când trebuie să acorde prioritate de dreapta.  În lipsa semnalelor luminoase rata de promovabilitate la examenului auto a scăzut în această perioadă, iar candidații auto care nu reușesc să promoveze proba practică sunt nevoiți să repete și examenul teoretic susținut pe calculator la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din Călărași, numai după ce au trecut 14 zile de la susținerea probei practice nepromovate.

Astăzi cei mai mulți dintre participanții la trafic au fost surprins de repunerea în funcțiune a semnalelor electrice, unii dintre pietoni nici măcar nu observaseră semafoarele trecând confortabil la semnalul roșu.

Pentru repararea semafoarelor, Primăria a cheltuit 12 500 de RON. Credeți că era necesară cheltuirea acestei sume pentru a avea un trafic civilizat?

Lavinia Iancu

Comentarii

 1. Dr. Main C spune:

  sunt singurul semn de civilizatie din acest oras

 2. Ionescu Claudiu spune:

  Raspunsul la intrebarea voastra: categoric NU!
  Iar in privinta potentialului ambuteiaj…:))))))))))))))))))), adevarul este ca in Oltenita..traficul este de-a dreptul infernal..

  Ca idee…cu sau fara semafor, virajul la stanga se desfasoara in aceleasi conditii in oras, nu sunt semafoare separate de stanga…aia ne-ar mai trebui…..consider ca mai degraba..datorita lipsei de pragatire a scazut promovabilitatea…

 3. Alex spune:

  Sunt necesare , acum este vara , dar sa vedeti de la toamna cand va incepe scoala , normal ca unora nu le convine , le e lene sa stea un minut la rosu , intr-un oras civilizat este normal sa avem 1-2 semafoare

 4. Dumitrescu spune:

  De ce sa nu functioneze semafoarele? De ce sa distrugem un lucru util ?
  Astazi ,am revenit la normalitate,la civilizatie!
  Multumim celor care s-au implicat si au rezolvat aceasta problema!

 5. Lala spune:

  Pe pietoni nu ii intereseaza prea tare avand in vedere ca ei traverseaza si prin locuri nepermise, ce sa mai zicem de semafoare. (unii dintre ei, nu toti). Insa ca sofer eu consider ca ar trebui pastrate. Pentru unii din noi care au carnetul de putina vreme si au condus numai cu aceste semafoare, a fost putin derutant, insa nu imposibil. Cum spun si oltenitenii de mai sus, e cam singurul semn de civilizatie pe aici.

 6. doru spune:

  daca nu incheiati interviurile cu Bebita n-ati facut nimic.

 7. alex spune:

  mai bine cu ele pt. unii, dar mai bine fara pt. majoritetea, se fluidizeaza traficul fara decat sa stai 2 min. degeaba si ii mai invata pe incepatori sa conduca, nu sa astepte la ‘lumina divina’, iar pt. cei care dau examen mai bine s-ar opri in ziua respectiva ca atunci sa se vada adevarata pregatire nu sa promoveze toata lumea, ca dupa promovare ies in strada si produc accidente

 8. mitzu spune:

  m-ai taie din semafoare dale dreacu` !!!

 9. Radu Oncescu spune:

  Eu zic ca da – doar cu conditia ca semafoarele sa fie sincronizate :).

 10. B. Cristian spune:

  Salut. Daca tot a fost facuta plata sa mearga, dar cu o singura conditie, ia opriti cronometrul de la cele pentru pietoni :)) sa vedeti cati or sa treaca pe rosu nemaiavand rabdare sa se face verde. Sau mai bine „stingeti din ele„ mai facem econome si la curent , intre Parc si Pensionari daca vreau sa ma sinucid sigur o sa ma razgandesc la cat trafic este acolo mai mai ca s-o mai gasi un biciclist care circula bara la bara sa dea si peste mine. La „ceas„ cand se aduna cu miile la semafor si trec in aceelasi time acolo este pericolul mai mare de a se da „cap in cap„ decat daca nu ar functiona. Daca esti baiat destept ai perms, daca nu te bazezi pe „covrig„ si-ti tremura-n mana atunci nu ai ce cauta in stanga si cu si fara semafoare. In concluzie cu bani aia ma bine cumparat 5 butoaie de zmoala si 7 roabe de nisip si mai astupau gaurile de la „2 benzi„ sau le mai aduceau la nivel cu celelalte :))… si mai montau indicatoarele „STOP„ cum a fost odata …„ceas„ – Gara si „ceas„ – Balci si inca 2 spre Sahia si la Pompieri ca nu au fetele timp sa admire cine a trecut cu masina aia de mare viteza pe langa ele si sa nu il „sufle„ alta care foloseste regulamantar trecesea de pietoni. Si dupa ce ca era soseaua mai ingusta au mai facut si 3 benzi …autostrada frate… Deci eu zic sa le opriti si mai economisit si energie si cu bani aia CUMPARATI BUTOAIELE ALEA ODATAAA… Bafta…