Ai BAC, ai job! Târg de joburi organizat de AJOFM

Tinerii șomeri din Oltenița aflați în căutarea unui loc de muncă sunt sfătuiți să-și încercuiască în calendar ziua de vineri, 28 septembrie, întrucât Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează Bursa locurilor de muncă în cadrul căreia proaspăt absolvenții promoției 2012 sunt principalii beneficiari.

Bursa locurilor de muncă este un eveniment anual, iar în acest an, va avea loc vineri, 28 septembrie 2012, începând cu ora 9.00, concomitent atât la sediul Agenţiei Locale Călăraşi cât şi la sediul Agenţiei Locale Olteniţa. AJOFM lansează invitația atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și pentru agenții economici, care au nevoie de personal, să se prezinte la acest eveniment.

foto: zf.ro

Deşi este o acţiune destinată tinerilor, orice persoană care se află în căutarea unui loc de muncă este binevenită, agenţia dispunând de oferte de locuri de muncă şi pentru persoanele cu experienţă.

AJOFM Călărași lansează un apel către angajatorii care doresc să îşi selecteze în mod direct personalul de care au nevoie să transmită în timp util oferta de locuri de muncă vacante, la AJOFM Călăraşi, pentru ca aceasta să poată fi promovată corespunzător.

Până în acest moment, în evidenţa agenţiei sunt înregistrate 415 posturi vacante, 216 dintre acestea putând fi ocupate şi de tinerii fără experienţă în muncă, conform responsabilului mass-media, Simona Donciu, printr-un comunicat de presă primit la data de 20 septembrie 2012.

La sfârşitul lunii august 2012, numărul şomerilor înregistraţi în evidenţa AJOFM Călăraşi a fost mai mare cu 29 persoane comparativ cu luna iulie a acestui an, ceea ce reprezintă 6373 de șomeri, din care 2923 femei. Din totalul celor 6373 persoane înregistrate în evidenţa AJOFM Călăraşi, 1958 au fost şomeri indemnizaţi şi 4415 şomeri neindemnizaţi.

În decursul lunii august 2012, numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 647 persoane datorită acordării drepturilor băneşti proaspeţilor absolvenţi, fapt ce a dus şi la scăderea numărului de şomeri neindemnizaţi. 71% din numărul total al şomerilor înregistraţi în baza de date a agenției, la data de 31 august 2012, au un nivel de instruire primar, gimnazial sau profesional, iar 0,04% şomeri au studii superioare.

Le urăm tinerilor spor la întocmit cv-uri!

Lavinia Iancu

Comentarii

 1. velicu cristian spune:

  macar daca sar gasi sau face vrun recesamant asa ca mai vor sa stie sigur cati someri sint sa aiba ei o evidenta ca locuri de munca mai greu si pe bani de tot rasu asa stiu ei sa fac multumesc

 2. florin spune:

  Ar fi de folos sa ne spuneti si unde este aceasta agentie din oltenita, mai multe detalii daca se poate pentru cei care nu sunt din oras.

 3. Valentin spune:

  Agentia se afla langa politie.

 4. mariano197761 spune:

  Selectie pentru locuri de munca, dar intrebarea este: – in ce domenii de activitate?….La reciclat de fier vechi, la matura pe strada, la adunat peturi si alte derivate, la spalat scarile blocurilor, la taiat iarba de pe la stadion?….Parlitzii astia de hindushi, mai fac ceva pe la noi, ca CV-uri sau tot depus candva , dar de miscat ceva bun pe acolo, nu se vede, in afara de defrisat fierul vechi si altceva nimic……Astea stiri de ultima actualitate….

 5. Fllory spune:

  bataie de joc … am fost ~100 absolventi si au avut de ofert 25 de locuri de munca … in general pentru baieti ca muncitori necalificati, un post de sofer si 2 de vanzator…. nu s-a oferit nimic si ca sa va dati seama acolo am fost decat absolventii anului 2012… insa cati alti someri mai sunt in zona….