Cheia Sol din „Note pe fluviu” a devenit o cheie a succesului pentru Olteniţa

Concursul Internaţional de Muzică „Note pe fluviu” desfăşurat la Tutrakan a primit şi experienţa muzicală a unor olteniţeni, participanţi cu talente tinere îndrăgostite de a 5-a artă. De curând, copiii cercului de muzică din cadrul Clubului Elevilor Olteniţa au sosit de la Tutrakan cu impresii extraordinare de la un frumos eveniment, dar şi cu premii.

La această a IX-a ediţie a festivalului au participat aproximativ 200 de elevi din Rusia, Letonia, Uzbekistan, Kazahstan, Lituania, Bulgaria şi bineînţeles România.

Eniţă Cosmina, elevă în clasa a XII-a şi membru în club la cercul de muzică, a obţinut premiul III la acest concurs. Ea a interpretat două melodii, aşa cum era prevăzut în regulament, şi anume Someone Like You a lui Adele şi Zaleihla, melodia cu care Mandinga a participat la Eurovision.

Cosmina Enita

Leontina Iencian

Celelalte trei participante au fost Gudin Tatiana, Iencian Leontina şi Pavelescu Ioana. Tatiana a interpretat melodia Nicolei „Iţi mulţumesc” şi „Time to Say Goodbye” interpretată de Andrea Bocelli. Leontina a cântat „Goodbye my lover” a lui James Blunt şi „Je veux” a franţuizoaicei Zaz. Cea mai mică dintre participante, Ioana Pavelescu, de numai 10 ani, a încântat juriul şi publicul cu melodiile „Dă Doamne Cântec” a Laurei Stoica şi „Spaghetti per Tutti”, o frumoasă melodie pentru copii cântată la concursul italian „Zecchino d’Oro”.

Dan Pavelescu, profesorul lor îndrumător, declară pentru olteniteanul.ro că a fost un concurs pe cât de frumos, pe atât de pretenţios. Acesta se arată mulţumit de rezultatul fetelor, în special a Cosminei, care a obţinut premiul III.

Directorul concursului a fost Dorotea Baliovska. Primarul Tutrakan, Dimitar Stefanov, este cel care, alături de viceprimarul oraşului partener din Bulgaria, au fost alături de participanţi şi au susţinut financiar festivalul pe note muzicale. Pentru cele 3 categorii de vârstă participante la festival a existat un juriu format din specialişti în domeniu şi al cărui preşedinte a fost compozitorul Haigasot Agasian. La fiecare categorie au participat câte 50, 60 de copii.

Graţie parteneriatului cultural dintre cele două oraşe de pe malurile Dunării, olteniţenii au fost privilegiaţi faţă de ceilalţi participanţi, în sensul că au beneficiat de gratuitate la concurs.

Deschiderea festivalului a fost impresionantă, organizată de Clubul Copiilor din Tutrakan şi bibliotecar Stefka Kapincheva. Un foc de artificii a făcut deliciul celor prezenţi anunţând astfel un concurs la care s-au adunat tinere talente cu perspectivă frumoasă în arta care înnobilează sufletele.

Stefka Kapincheva, este unul din partenerii şi vechii prieteni ai Olteniţei, cea care a fost şi este un susţinător al Olteniţei în orice colaborare sau acţiune organizată între cele două oraşe, dar mai ales un susţinător al Olteniţei la acţiunile culturale desfăşurate la Tutrakan.

Laura Suzeanu