La sfârşitul acestei luni, IPJ Călăraşi organizează examenul pentru detectiv particular

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi organizează, pe 28 septembrie, examenul pentru atestarea profesională a calităţii de detectiv particular. Cei interesaţi trebuie să depună dosarele până la data de 13 septembrie, la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Călăraşi. Pentru susţinerea examenului, candidaţii trebuie să aibă cetăţenie română sau cetăţenia unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene, să aibă cel puţin studii medii, să fie absolvent al unei şcoli postliceale de detectivi sau să fi îndeplinit funcţia de poliţist, să fie apt din punct de vedere medical şi să nu aibă antecedente penale.

foto: observator de calarasi

Dosarele participanţilor la examen trebuie să cuprindă o cerere de participare, un CV, actul de identitate în original şi o copie a acestuia, avizul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, un certificat medical pentru atestarea calităţii de detectiv particular, certificat de testare psihologică şi cazierul judiciar. De asemenea, candidaţii trebuie să plătească o taxă de susţinere a examenului în cuantum de 139 lei. După susţinerea probei scrise, cei admişi vor fi supuşi unui interviu. Rezultatele finale ale examenului de atestare vor fi afişate în 10 zile. Candidaţii respinşi pot depune contestaţie în termen de 3 zile de la data afişării rezultatelor.

„La sesiunea din luna iunie, nu s-a înscris niciun candidat.”, susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

sursa: radio vocescampi