Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului dă undă verde parcurilor industriale. Olteniţa este de acord

Un teren aparţinând domeniului privat a fost stabilit ca destinaţie de parc industrial în urma votului consilierilor olteniţeni. Terenul este situat în extravilanul municipiului şi are suprafaţa de 333.598,79 mp.

click pe imagine pentru marire

În strategia de dezvoltare durabilă a municipiului, apare propunerea de Parc industrial, în scopul stimulării dezvoltării economico-sociale, realizarea transferului tehnologic, atragerea de investiţii şi valorificarea resurselor umane ale zonei. Constituirea unui parc industrial în Olteniţa este un proiect care s-a conturat şi în mandatul trecut, când se preconiza utilizarea terenurilor de tip „brown-field” şi „green-field”.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea destinaţiei parcului a apărut după ce Primăria Olteniţa a fost informată printr-o notă telefonică de Consiliul Judeţean Călăraşi că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va iniţia un proiect de ordonanţă pentru introducerea de utilităţi publice în parcuri industriale şi stimularea înfiinţării de structuri de afaceri, pentru susţinerea dezvoltării regionale.

Petre Leonard Florin, consilier PUER

În acest sens, având susţinere la nivel de minister şi consiliu judeţean, Primăria Olteniţa a răspuns că intenţionează să dezvolte o zonă ce are ca destinaţie Parc Industrial. Mai multe amănunte cu privire la ceea ce implică şi prevede un astfel de proiect, vom oferi pe parcursul derulării investiţiei.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. GHEORGHE spune:

  MINCIUNII DE ADORMIT COPII ACEST PARC INDUSTRIAL NU SE VA REALIZA NICIODATA DOM. PETRE LEONARD. STITI FOARTE BINE CA INCEPIND DIN ACEASTA TOAMNA PE ACEST TEREN SE VOR CULTIVA PRODUSE AGRICOLE TIMP DE 5 ANI. CONSILIER LOCAL GHE. CONSTANTIN

 2. Anna spune:

  Domnule Gheorghe, era mai bine sa va spune-ti parerea in acea sedinta nu pe net !!

 3. mariano197761 spune:

  multa vorba, putina miscare, chiar ma intreb uneori: consilierii acestia, cu ce isi omoara timpul cand sunt in primarie, pe facebook sau pe youtobe, ca de altceva nu se intereseaza…..nuuuuuuuuuuuu…dar nici nu se vede macar…..nici gand……vorbe goale si iarasi vorbe…..faptele spun totul , realizarile……ai orgoliu si vrei sa faci ceva, calca peste cadavre si arata lumii intregi cine esti si denuntza pe cel care se opune majoritatii populatiei…..

 4. Dr. Main C spune:

  :)) 1 intrebare : al cui este terenul din „domeniul privat ” ?

 5. Emil spune:

  Parcul industrial ca parcul industrial, ala e usor de facut, mai greu e sa vina firme in el.
  Dar ce ne facem cu poza asta de mai sus, a grupului oficial facebook Olteniteanul.ro in care
  cea mai mare parte este ocupata de cimitir. Cred ca o se poate face si o oncadrare mai reusita.
  N-am nimic cu cimitirul, dar nu prea se obisnuieste sa te reprezinte, in afara de cazuri speciale,
  vezi Sapinta.

  Salutari.

 6. remo spune:

  la cat mai multe parcuri industriale…ce mai conteaza cine se imbogateste, interesul general este sa avem de lucru in zona