Salvează acum secția de pediatrie a spitalului Oltenița! Voteaza !

Situația spitalului municipal din Oltenița este una dintre problemele fierbinți ale întregii comunități, de la autoritățile locale pe masa cărora se află această problemă, până la simpli cetățeni care au înțeles importanța spitalului. Chiar dacă doamna doctor pediatru Liana Petculescu și-a anunțat demisia, cetățenii oltenițeni activi pe internet se mobilizează pentru ca spitalul din Oltenița să poată accesa fonduri nerambursabile pentru dotarea secției de pediatrie din cadrul spitalului de stat.

Programul de responsabilitate socială(CSR) al companiei Raiffeisen Bank aflat la cea de-a doua ediție organizează un concurs național de proiecte pentru îmbunătățirea unor aspect de interes public. Banca își propune să sponsorizeze inițiativele care aduc beneficii comunității locale, astfel încât România să înregistreze un progres.

foto: antena 3

În județul Călărași au fost înscrise pe site-ul instituției 3 inițiative concurente, una dintre ele aparține domnului Bescuca Cezar,coordonator de proiect împreună cu reprezentantul legal, doamna dr. Petculescu Liana  prin care este solicitată suma de 5000 euro, sumă care ar urma să fie folosită pentru dotarea secției de pediatrie cu un pat electric la terapie intensivă necesar pentru îngrijirea copiilor imobilizați la pat, două aparate de oxigen permanent recomandat pentru efectuarea terapiei cu oxigen, trei aparate injectomat , caracteristicile lui având ca scop reducerea riscurilor în timpul infuziei,  patru aspiratore electrice pentru sugari și copii.  Pentru ca toate aceste echipamente să ajungă în spital, mai este decât un pas, trebuie ca proiectul să mai strângă cât mai multe voturi de până luni, 17 semptembrie pentru a intra în etapa următoare, și ultima de altfel, care va decide soarta copiilor de pe raza municipiului Oltenița. Să nu lăsăm această inițiativă salvatoare să treacă neobservată!

 

Avem nevoie de cel puțin 500 de voturi pentru a fi siguri că proiectul va trece în următoarea etapă și va putea primi suma de 5000 euro nerambursabilă. Rugăm toți cetățenii care au trecut măcar o dată pragul secției de pediatrie să fie solidari și să voteze acum inițiativa care poate salva viața unui copil, poate chiar copilul dvs.!

Pe grupurile de pe rețelele sociale tinerii s-au mobilizat deja, s-au strâns cca 150 de voturi, însă nu este suficient, inițiativa se află pe locul 2 din 3 la o distanță semnificativă, însă nu imposibil de recuperat. Apelăm la spiritul civic, intrați acum pe https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ , creați-vă un cont și urmați instrucțiunile pentru a valida votul!

Pasul 1, 2

Pasul 3

Pasul 4

Pasul 5

Pasul 6

Nu lăsa pe altul ce poți face tu, votează chiar acum pentru sănătatea copiilor!

Lavinia Iancu

Comentarii

  1. Cristina spune:

    Cred ca nu se mai poate, eu nu gasesc cum sa votez