Doi olteniteni medaliati la Maratonul International desfasurat la Bucuresti

Saul De Toro și Cara Asan Ilias  Omer, locuitori ai Olteniței, fie și provizoriu precum este voluntarul european, au participat la Maratonul Internațional caritabil ținut duminică, 7 octombrie, unul dintre cele mai mari evenimente de atletism stradal găzduit de București.  După ce și-au făcut încălzirea în cadrul Săptămânii Sportului din Oltenița, cei doi împătimiți ai sportului s-au prezentat în formă la maraton, la proba de ștafetă. Echipa cu care cei doi au participat a fost compusă din Cătălina Poiana și Cristina Grigore, două tinere din Cluj. Ștafeta consta în 10 km parcurși de fiecare coechipier, iar timpul total scos de echipă a fost de 4 h și 2 minute, Yla a parcurs in 45 de minute distanța, iar Saul cu cinci minute întârziere față de predecesorul său, prestația celor patru alergători a fost recompensată cu medalii și diplome.

Saul del Toro, Cara Asan Ilias Omer

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2012 este o competiţie internaţională care include atât probele clasice de maraton de 42,195 de km, semi-maraton 21,095 km, ştafetă 4×10,548 km, cât şi cursa populară de 4 kilometri, cursa copiilor de 1 kilometru, proba scaunelor cu rotile destinată persoanelor cu dizabilităţi.

Federația Română de Atletism a organizat în cadrul RBBIM Campionatul Național de Maraton, Seniori, Tineret și Juniori, masculin și feminin și Campionatul Național de Maraton pentru Veterani.

La sfârșitul evenimentului particinații au fost recompensați cu 170 de premii, dintre care 70 în bani, iar banii proveniți din taxa de înscriere și donații au ajuns la ONG-urile asociate Maratonului și Semi-Maratonului Internațional București: Viitor Plus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, Hospice Casa Speranței, Little People, Light into Europe, United Way. Premiul obținut de echipa lui Saul și Yla a ajuns la un spital de copii.

Ediția de anul acesta a fost securizată pe o distanță de 21 de km în zona Piața Constituției, și a antrenat atleți performanți din peste 30 de țări. Ca acest eveniment să fie un succes, peste 300 de voluntari au pus umăr la umăr, iar Oltenița a fost prezentă prin voluntarii ei de seamă.

Saul și Yla s-au bucurat de o galerie destul de numeroasă de voluntari oltenițeni care i-a încurajat și au mărturisit că s-au simțit foarte bine alergând pentru o cauză nobilă.

Lavinia Iancu

Comentarii

  1. Cornel spune:

    Bravo, baieti!

  2. adrian spune:

    imprimeurile de pe tricourile negre este vorba de sportul PARKOUR?