În gânduri de „Confesiuni şi credinţă”, Dobriţa Spirea oferă publicului larg un mănunchi de poezii religioase

Biblioteca Municipiului Olteniţa a găzduit zilele trecute lansarea unei cărţi cu temă religioasă, un mănunchi de poezii adunate în cartea intitulată „Cântări închinate Domnului Iisus Hristos”.

Autoarea volumului de poezii, Dobriţa Spirea, a dorit ca recenzia cărţii să fie făcută de profesorul de istorie şi omul de cultură olteniţean Nicolae Mavrodin, cel care a şi semnat o precuvântare şi o biografie neretuşată în primele pagini din carte.

Are foarte multe cărţi religioase acasă, are cele 24 de vămi acasă, o carte veche, vieţile sfinţilor, este o persoană care se ocupă foarte mult de această viaţă duhivnicească.” declară printre altele prof. Nicolae Mavrodin, care a şi recitat din carte câteva poezii plăcute acestuia.

„Doamna Spirea Dobriţa este şi o foarte bună interpretă de muzică bisericească. Cântă şi cântece laice, vechi, culese de Anton Pann şi pe care noi astăzi le ascultăm cu drag, bineînţeles cei care vrem să ascultăm muzică autentică. Provine dintr-o familie nevoiaşă. Tatăl dânsei care se numea Nicolae Cristea a fost printre primii care au trecut Prutul. Dânsul a fost rănit, a venit acasă cu răni grave, cu umărul dizlocat şi cu multe sechele ale războiului…Este o femeie care a avut nişte rezultate deosebite în viaţă, fiica este profesor de religie la Liceul „Neagoe Basarab”, iar băiatul este informatician, a terminat Facultatea de Informatică la Bucureşti şi este la o firmă. Are foarte multe cărţi religioase acasă, are cele 24 de vămi acasă, o carte veche, vieţile sfinţilor, este o persoană care se ocupă foarte mult de această viaţă duhivnicească.” declară printre altele prof. Nicolae Mavrodin, care a şi recitat din carte câteva poezii plăcute acestuia.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că este cel care ne îndrumă viaţa de la naştere până aici. Mulţi spun că aceasă viaţă se sfârşeşte aici. Nu este adevărat…Nu am făcut nimic singură, numai cu ajutorul Lui. Asta îmi dă puteri să merg mai departe…Mi-a plăcut să citesc foarte mult. Acolo unde nu este Dumnezeu îşi face diavolul cuib. Aşa spun sfinţii părinţi şi e un mare adevăr. În ziua de astăzi toate nenorocirile de acolo pleacă. Acolo unde e diavol e beţie, desfrânare, lăcomie.” spune celor prezenţi la eveniment.

Dobriţa Spirea

Dobriţa Spirea menţionează faptul că exemplarele apărute au fost plătite din finanţare proprie.

Cartea va fi găsită la cele două librării din Olteniţa şi la biblioteca din str. Argeşului. Dobriţa Spirea consideră că această carte este educativă şi ar trebui folosită în şcoli. Poeziile Dobriţei Spirea sunt accesibile tuturor vârstelor.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. Dinu spune:

    Felicitari domnule profesor Mavrodin si stimabila doamna Dobrita! Succes!

  2. Maria Vesteman spune:

    felicitari doamna Spirea ! Sa va dea Maicuta Domnului multa sanatate, pace sufletesca si spor in toate cele bune si placute lui Dumnezeu ! Asteptam cu nerabdare continuarea la ceea ce ati inceput cu atata daruire si pasiune sufleteasca.