În judeţul Călăraşi sunt peste 6.300 de şomeri. Curcani şi Chiselet, localităţile cu ponderea cea mai mare

La sfârşitul lunii septembrie 2012, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 5,99%, cu 0,19 puncte procentuale mai mare faţă de cea din luna august a acestui an, ceea ce corespunde unui număr de 6.347 de şomeri.

Din totalul persoanelor înregistrate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi, 1.833 au fost şomeri indemnizaţi şi 4.464 şomeri neindemnizaţi. Rata şomajului s-a mărit cu  0,19 puncte procentuale, deşi numărul total al şomerilor înregistraţi în luna septembrie a scăzut cu 26 de persoane, comparativ cu luna anterioară. Având în vedere faptul că rata şomajului reprezintă raportul dintre numărul şomerilor înregistraţi şi populaţia activă civilă din judeţ, scăderea acesteia din urmă de la 109.800 persoane la 105.900 persoane a determinat implicit creşterea ratei şomajului. 71% din numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţa AJOFM Călăraşi la finele lunii septembrie 2012 provin din mediul rural, localităţile Curcani şi Chiselet având ponderea cea mai mare a şomerilor în totalul populaţiei active.

sursa: radio voces campi

Comentarii

  1. cristi spune:

    Asta datorita autoritatilor care nu ofera locuri de munca celor in drept.. De exemplu eu sunt unul din sutele sau chiar miile de elevi care au terminat liceul si nu imi pot gasii un loc de munca de aceea sunt foarte multi someri….. Si sunt sigur de asta ca pe viitor vor fii si mai multi someri