La Nunta de Aur de anul acesta s-a spus DA de 62 de ori

Primăria municipiului Olteniţa a organizat marţi, 2 octombrie 2012, cea de-a VI-a premiere a cuplurilor olteniţene, care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie.

in curand si alte fotografii de la eveniment

La festivitatea de anul acesta au fost felicitate 31 de familii de primarul Petre Ţone, aflat pentru prima dată în calitate de gazdă la Nunta de Aur. Acesta a înmânat câte un certificat de căsătorie, însoţit de un premiu în bani, în cuantum de 500 lei pentru fiecare pereche. Împreună cu personalul primăriei olteniţene, evenimentul a punctat mai multe părţi, aşa cum de altfel se derulează de la începutul organizării lui.

În discursul său, primarul Ţone  a mulţumit celor prezenţi pentru modelul de viaţă pe care îl oferă generaţia ce poate fi numită “de aur”, ca şi titlul evenimentului nupţial.

Cu binecuvântarea celor 3 preoţi de la biserica “Sf. Nicolae” centru, părintele protopop Marian Necula, preoţii Marcel Veşteman şi Nicolae Ciobanu,  s-a oficiat slujba religioasă pentru sfinţirea legămintelor de credinţă a celor 31 de cupluri.

După slujbă a urmat petrecerea zilei. Premiile oferite la concursuri au fost: un fier de călcat, un radio CD player, un mixer, un coş cu dulciuri şi produse alimentare, un aspirator, un cuptor cu microunde, un aragaz, un frigider.

Intitulat sugestiv „50 de ani de căsătorie – Reînnoirea jurămintelor”, proiectul Primăriei Olteniţa are drept scop promovarea familiei şi virtuţile ei şi este o sărbătoare a dragostei şi bunei înţelegeri între cuplurile care au rezistat probei timpului.

În ultimii ani, de când se derulează acest proiect aflat la cea de-a VI-a ediţie, peste 100 de familii din Olteniţa au primit Certificatul de Căsătorie din partea primarului.

Nunta de Aur s-a sărbătorit în fiecare an în Sala Mare a Primăriei Olteniţa cu cântec, voie bună, concursuri, premii, meniu special. Anul acesta au fost invitate 35 de familii, iar la eveniment s-au prezentat 31 de familii. Alături de primar şi personalul instituţiei administrative, au fost alături de vârstnici şi consilierii olteniţeni. Prima ediţie a fost organizata în 2007 de primarul de atunci,  Costinel Milescu.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. Ionescu Dan Lucretiu spune:

    Aceasta actiune am propus-o atunci cand eram consilier local pe timpul mandatului dlui. Stefan Dumitru . La vremea aceea nu a fost agreata , dar in mandatul lui Milescu Costinel a fost readusa pe tapet si actiunea a inceput si la noi .

  2. Ionescu Dan Lucretiu spune:

    Am simit nevoia sa scriu asta pentru ca lumea sa stie ca au fost si consilieri locali care chiar au dorit sa faca treaba si sa se implice in viata comunitatii .
    Acum a venit randul altora .