Oltenița a fost gazda Delegației Permanente a Organizației Femeilor Liberale

Preşedintele Organizației Femeilor Liberale (OFL) din România, deputatul Lucia Varga, a fost prezentă la evenimentul politic de marţi, o surpriză plăcută pentru cea mai mare parte a femeilor invitate aici. Din prezidiu au mai făcut parte Camelia Ghiveciu (președinte OFL Călărași), alături de Dana Traian, Alina Jipa, Mihaela Felea, Dumitra Ciubotăroşie, Elena Dulceaţă, Ruxandra Prică.

Candidatul USL la Camera Deputatilor Colegiul 5, Raluca Surdu, are 34 de ani, este căsătorită, are un copil şi o carieră profesională în domeniul asistenţei juridice

În discursul său, deputatul Lucia Varga a menționat faptul că programul delegaţiei permanente de marţi s-a dorit a fi cu totul special, aceasta exprimându-şi sprijinul față de candidatura pentru Camera Deputaţilor a avocatei Raluca Surdu. În acest context, președintele OFL România a punctat rolul unei femei împlinite în viața politică: “Cine ar putea crede mai bine un mesaj atunci când vorbim despre politicile legate de familie, decât dacă mesajul ar veni din partea unei mame, unei soţii, din partea unei femei care este direct interesată ca familiilor din România să le meargă mai bine. Acesta a fost obiectivul pe care l-am avut noi ca Organizaţie a Femeilor Liberale, acela de a ne implica în mod direct în susţinerea şi promovarea unor politici legate de familie.” a afirmat Lucia Varga.

Femeile liberale sunt hotărâte să participe la campania electorală pentru alegerile parlamentare, astfel încât USL să aibă un scor electoral cât mai mare în județul Călărași.

Liberalii menționează că au încredere în femei, Colegiul 5 – Camera Deputaţilor având candidat o femeie: Raluca Surdu.

Aceasta speră ca la alegerile din 9 decembrie să obţină peste 50% din voturile date de alegătorii Colegiului uninominal nr 5: Municipiul Olteniţa, comunele Radovanu, Spanţov, Ulmeni, Căscioarele, Chiselet, Chirnogi, Crivăţ, Mitreni.

Raluca Surdu mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în activităţile Partidului Naţional Liberal, atât cele zilnice cât şi de campanie: “Aşa cum între oameni se crează relaţii şi între echipe se crează relaţii, motiv pentru care vreau să salut prezenţa aici alături de noi, femeile liberale, şi a celor 10 sau11 doamne de la PSD Olteniţa, asta pentru că am muncit împreună în această campanie, şi vom munci împreună şi de acum încolo. Pentru că doar împreună am reuşit ca astăzi să avem un USL adevărat la Olteniţa, un primar pe care îl iubim şi ni l-am dorit şi un viceprimar pe care la fel ni l-am dorit şi ne reprezintă cu onoare. Mi-aş dori din suflet ca această echipă care s-a creat în Olteniţa să existe peste tot. Mie ca femeie în politică nu mi-e uşor. Toată lumea recunoaşte că unei femei în România îi este mai greu să facă politică decât unui bărbat. Poate că pentru că societatea românească încă are de rezolvat nişte probleme, are nişte bariere de depăşit. Dar cred că împreună vom reuşi să eliminăm anumite cutume din gândirea noastră străveche. Sunt convinsă că reuşim. Haideţi să fim împreună, să muncim, să ne apreciem reciproc şi să creăm acea legătură indestructibilă între oameni, pentru că doar aşa eu pot reprezenta interesele acestui colegiu, iar dumneavoastră puteţi fi mulţumiţi de alegerea dumneavoastră din decembrie. Vă mulţumim că sunteţi aici şi că veţi rămâne alături de noi.” a declarat candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în faţa celor prezenţi.

Raluca Surdu are 34 de ani, este căsătorită, are un copil şi o carieră profesională în domeniul asistenţei juridice.

Alături de reprezentantele femeilor liberale, au fost prezenţi şi liberalii propuşi pe listele de la alegerile din 9 decembrie pe colegiile judeţului Călăraşi, alături de preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu.

Pentru candidatul la Colegiul 2 Senat din partea Partidului Liberal, Iulian Dumitrescu, acțiunea de marți a fost o primă întâlnire importantă, premergătoare campaniei. Am fost foarte mult întrebat în ultima perioadă de ce-mi doresc să candidez. Ar fi multe răspunsuri de dat. Unul este simplu: Cred într-o înnoire a clasei politice, cred că politicienii ar trebui să fie mult mai aproape de cei pe care-i reprezintă și cred că pot fi un astfel de politician. Eu și Raluca suntem foarte tineri, suntem energici, suntem ambițioși și ne-am propus foarte multe lucruri. În mod sigur ne vor reuși în echipă, o echipă din care vor face parte femeile liberale, va face parte domnul președinte Filipescu, va face parte domnul primar Țone, domnul viceprimar și toată lumea din această sală.

Iulian Dumitrescu are 40 de ani, este căsătorit, are un copil și pregătire profesională în domeniul economic.

Președintele Răducu Filipescu a salutat prezența femeilor liberale la Delegația Permanentă a PNL și le-a oferit un sfat: Femeia în politică este foarte importantă. Care este segmentul pe care să-l reprezinte femeia în politică e greu de spus. Și dacă vreți să vedeți ce înseamnă femeia în politică, căutați o carte interesantă care vă va lumina. Este vorba de viața lui Margaret Thatcher. Este o carte excepțională pe care dacă voi femeile o citiți, veți fi mândre că sunteți femei.

Alături de cei menționați mai sus, la lucrările Delegației Permanente au mai participat și luat cuvântul primarul municipiului Oltenița Petre Țone, viceprimarul Florian Cercel, candidatul PNL pentru Camera Deputaților la Colegiul 4 Aurel Niculae, dar și Liviu Tomoiagă, candidatul pentru Senat la Colegiul 1.

Lista pentru deputaţi a PNL cuprinde următorii candidați: Dan Motreanu – Colegiul 3, Aurel Niculae – Colegiul 4, Raluca Surdu – Colegiul 5. Pentru SENAT, în Colegiul 1 va candida Liviu Tomoiagă, iar în Colegiul 2 va candida Iulian Dumitrescu. Colegiile 1 și 2 pentru Camera Deputaților aparțin unor candidați propuși de PSD.