Pensionarii olteniţeni combină la concursuri utilul cu plăcutul

O frumoasă iniţiativă şi demnă de urmat pentru mulţi olteniţeni a prins roade la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Olteniţa. Cu ocazia zilei de 1 octombrie, cand se aniversează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, consiliul de conducere al casei a Organizat o serie de activităţi recreative şi festive. Astfel, a fost organizat un concurs de table, s-a jucat remi, iar sâmbătă, 29 septembrie, la sediul din Bd. Mărăşeşti al CAR, un concurs de artă culinară a unit mai multe persoane pricepute la prăjituri.

Comisia a stabilit un juriu care a făcut departajarea celor 7 participante pentru calificare pe 3 locuri. Juriul a fost format din Miroşanu Cornelia, Ghineraru Ion, Şerbu Ştefania.

Ordinea concurentelor a fost stabilită prin tragere la sorţi. După degustarea produselor de patiserie, a prăjiturilor şi torturilor, s-au stabilit şi premiile. Locul I a fost obţinut de Radu Maria care a intrat în concurs cu nr. 2 şi cu prăjitura „Baty”. Locul II a fost ocupat de Stoiciu Elena cu locul 5 în concurs şi prăjitura „Florina” iar locul III a revenit lui Vlada Rozalia cu nr. 4 de concurs şi prăjitura „Delicia”. Locul I a fost răsplătit cu 150 lei, locul II cu 100 de lei, iar locul III cu 75 de lei, premii oferite din bugetul propriu al Casei de Ajutor a a Pensionarilor.

Celelalte participante au fost: Duţă Smaranda, care a participat cu prăjitura „Floricele de toamnă”, Dobre Niculina cu prăjitura „Televizor”, Batoc Mariana cu „Prăjitura Pensionarilor” şi Doicu Alexandra cu prăjitura Katy.

Potrivit directorului C.A.R.P. Olteniţa, Dumitru Gozdeicu, organizarea, desfăşurarea şi premierea câştigătorilor concursului, s-a făcut în baza Hotărârii Consiliului de Conducere, în şedinţa din 10.09.2012, proces-verbal nr. 39.

Acelaşi regulament de desfăşurare a concursului întocmit de Consiliul de Conducere a funcţionat şi pentru celelalte două concursuri. La concursul de table s-au înscris 12 concurenţi, membri C.A.R.P., durata concursului fiind de 5 zile, iar regulamentul respectat a prevăzut un sistem de joc tip turneu eliminatoriu, câştigătorul fiind desemnat cel care a câştigat 3 din 5 partide jucate. În finala de table au rămas 3 concurenţi: Niculae Niculae, Iabă Mihai, Ursache Gheorghe. Comisia a stabilit la final următorul clasament: Locul I – Iabă Mihai, Locul II – Niculae Niculae, Locul III – Ursache Gheorghe, premiile având aceeaşi valoare ca la concursul de prăjituri.

Laura Suzeanu