Un procuror din Olteniţa a fost prins cu 5.000 de euro mită

Potrivit DNA, alături de Niţă, a fost reţinut un complice al acestuia, Gheorghiţă Iordache, care este acuzat de procurorii anticorupţie de complicitate la luare de mită.

Procurorul Marin Niţă, reţinut după ce a fost prins luând mită 2.500 de euro

Potrivit DNA, alături de Niţă, a fost reţinut un complice al acestuia, Gheorghiţă Iordache, care este acuzat de procurorii anticorupţie de complicitate la luare de mită.

În cursul lunii iunie 2012, arată procurorii, Marin Niţă, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, unde fusese delegat, a pretins de la un denunţător, direct şi prin intermediul lui Iordache, 5.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a dispune faţă de denunţător o soluţie de netrimitere în judecată pentru instigare la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, într-o cauză penală pe care o avea în instrumentare.

DNA mai precizează că, după ce a primit de la denunţător 2.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi, Niţă a dispus faţă de denunţător scoaterea de sub urmărirea penală şi i-a comunicat în scris soluţia.

Joi, după ce a pretins diferenţa de bani solicitată în scopul menţionat mai sus, Marin Niţă a primit de la o persoană din anturajul denunţătorului încă 2.500 de euro, reprezentând o a doua tranşă din totalul cerut. Cu această ocazie, procurorul a fost prins în flagrant, în noaptea de joi spre vineri.

„În demersul său, inculpatul Niţă Marin a fost sprijinit de inculpatul Iordache Gheorghiţă, care a intermediat atât relaţiile dintre procuror şi denunţător, cât şi pretinderea sumelor de bani cu titlu de mită”, mai arată DNA.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), vineri, a avizat arestarea preventivă a lui Niţă. Totodată, CSM l-a suspendat din funcţie pe acesta, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva lui de către

Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

sursa: rtv.net

Comentarii

 1. Andrix spune:

  Sa.l bage in inchisoare j sa se fak dreptate. Dar peste o luna il vdm prin oraj k are relatii j skpa k toti smecherii kre cred k sunt dar se injeala.

 2. daniel spune:

  @Andrix , nu te supara ne poti traduce si noua ce ai spus aici amice ? In primul rand in ce limba ai scris ? Sanscrata , kardasha , mayasa sau cum…..recomandam sa mai treci pe la scoala .

 3. Mugurel C. spune:

  Rog admnistratorul acestui site sa scoata comentariile celor care nu ai nici cea mai vaga idee despre limba romana , nu de alta dar este jenant sa te apuci sa comentezi la adresa cuiva intr o limba numai de tine stiuta!!!

 4. Tudor spune:

  Afara cu cei care jignesc limba romana. eu intreb, unde a invatat andrix asta sa scrie ????