Copiii Şcolii Gimnaziale din Ulmeni receptivi la sărbători internaţionale

Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil” a celebrat prin copii şi profesori sărbătoarea internaţională ce a devenit un prilej de bucurie şi în România intitulată “Halloween”. Copiii îndrumaţi de profesor de limba engleză Robert Dragomir şi profesor de limba franceză Mirela Micu au lăsat o frumoasă amintire participanţilor la eveniment, prin organizarea unei activităţi interesante dedicată sărbătorii de  Halloween.

„Contaminaţi de misterul atmosferei acestei sărbători autumnale, elevii şcolii din localitatea Ulmeni au ales să înfricoşeze pe cei din jur, transformându-se în vrăjitoare, drăcuşori, vampiri şi alte personaje misterioase. Inspiraţi de obiceiul de a colinda din casă în casă pentru a primi dulciuri, personajele fantastice au făcut schimb de bunătăţi preparate, evident, înainte de a deveni „fantastici”. Drumul din clasă în clasă a fost luminat de felinarele-dovleci pe care, desigur, le-au scobit dupa imaginaţie.” declară pentru noi directorul Şcolii din Ulmeni, prof. Vifor Dorobanţu.

Galerie foto gasiti AICI

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este aniversată în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază. De exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnaval.