Elevii Liceului Tehnologic “Ion Ghica” Olteniţa votează teatrul şi lectura

Liceul Tehnologic “Ion Ghica” din Olteniţa are, începând cu această lună, o trupă de teatru. Neaşteptată ca iniţiativă, ţinând cont de faptul că este un liceu cu profil tehnologic iar elevii care-l frecventează au de învăţat aici şi câteva meserii folositoare, mica trupă a reuşit prin actorii săi debutanţi să placă profesorilor şi colegilor de şcoală. Primul pas a fost făcut la începutul lunii noiembrie, când în cadrul unei activităţi cu bibliotecarii, profesorii şi elevii au intrat în contact cu o invitaţie la lectură. Tema abordată a fost „Accesul la cultură şi informaţie prin lectură”.

Doi elevi ai Liceului „Alexandru Ghica” au intrat în pielea unor personaje: Otilia şi Don Quijote, reuşind să se apropie foarte mult de cei doi eroi de opere literare

Potrivit profesorului coordonator Amalia Eftimie, elevii au avut un aport important în cadrul evenimentului, ei aflându-se în calitatea de a prezenta un moment artistic. Profesoara Eftimie declară că s-a vrut de fapt un „remember”, o întoarcere în timp, cu prezentarea elevilor de astăzi în antiteză cu cei de odinioară. Alt moment a fost prezentarea unui power point, totul gravitând în jurul ideii că de fapt lectura nu este interzisă şi neglijată. Cu ajutorul profesorului şi bibliotecarului elevii vor fi stimulaţi să citească.

Doi elevi ai Liceului „Ion Ghica” au intrat în pielea unor personaje: Otilia şi Don Quijote, reuşind să se apropie foarte mult de cei doi eroi de opere literare.

Potrivit profesoarei care a antrenat elevii în această acţiune, adolescenţii au înţeles în urma mesajului transmis la eveniment, că este important ca fiecare să citească, să lectureze.

Elevii la rândul lor şi-au exprimat dorinta de a participa la cât mai multe acţiuni de acest fel şi să se afirme.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. mariano197761 spune:

    Elevii Liceului Tehnologic “Ion Ghica” Olteniţa votează teatrul şi lectura…FELICITARI ELEVILOR, DAR…..@domnule Marius Dociu…Sa imi scuzati indrazneala sau poate ” raul” simtz, ca ma abat de la subiectul citit, pas cu pas, de mai sus, dar, o mare nesimtire si de un mare dezgust pentru noi, oltenitenii care traim in acest Oras Oltenitza, chiar ne „doare”, si ni se pare acest „sens giratoriu” din intersectia Primariei, un sens giratoriu care , numai USL-ul il mai putea gandi in Romania asta, absolut eronat si fara logica, nu precum ar spune altii ca, semafoarele ar consuma un cine stie ce consum electric, V.S. Palatul De Justitie, in fatza lui, luminile……Totul,absolut totul in acest oras, in prag de iarna fie ea si electorala sa rezolvat, si mai lipsea acest impertinent si penal sens giratoriu care lasa si va lasa enorm de mult de dorit dupa urmatoarea zapada si cu un mare morman precum piramidele din Egipt pe ea de zapada enorma si un petec de sens spre a te furisa din orice sens……Nu am nici o nevoie, chiar doresc sa imi postati adevaratul nume al meu , sa vada si prostii pe care i-am ales , ca noua ne pasa intradevar de acest Oras…Aviz…..: am sa postez, am sa filmez , pas cu pas, in functie de timp, de mazga sau de ninsoare, orice fluctuatie prin acest sens giratoriu, care de fapt nu isi are si nu isi gaseste rolul, tzinand cont ca, atat cat si automobilele cat si traficul de pietoni, trebuie sa fie fluid …..Orasul a fost intrebat cumva daca intradevar este necesar acest sens giratoriu model USL, sau trebuie intradevar sa treaca cumva peste el (peste sensul giratoriu) vre-un autocar cu turisti straini care merg sau vin din spre capitala si se v-or intersecta direct cu, prostia omeneasca?….Nea PETRICA, DOMNULE PRIMAR, ALES PRIN VOTUL MAJORITATII OLTENITENILOR DINTRE NOI, TE INTREBI OARE DACA ASTA NE INTERESEAZA PE NOI ACUM? SAU ALTE PROMISIUNI FACUTE CANDVA IN CAMPANIA TA ELECTORALA?….DORESTI CUMVA MAINE-POIMAINE SA FII POLUAT IN PRIMARIE DE TELEVIZIUNILE NATIONALE SAU INTERNATIONALE PE DIVERSE TEME?, Una dintre altele deja tzi-ai punctat-o…!? HAI SA NE FACEM TREABA CUM TREBUIE, CACI, ORICE POM ISI ARE UMBRA LUI, PRECUM SI LEGEA , ASTEAPTA O OARECARE SCANTEIE….AM UITAT DE IDEI SAU PROMISIUNI, SA SAM PE ALTII CARE POT FACE MAI MULT, DACA NU NE BIZUIM…! AHA….E O VORBA: NOAPTEA CHIAR PUTEM MEDITA SI MAI BINE, DECAT MAINE , SAU ORICAND , PE LA D.N.A.