Legume şi fructe strânse de elevii din Bălcescu pentru Centrul de Asistenţă Socială Olteniţa

Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Olteniţa au organizat o interesantă acţiune dedicată  SNAC – Strategia Naţională Acţiunea Comunitară.

Potrivit unei dintre profesoarele implicate, Doina Muşat, strategia este un program coerent şi coordonat de activităţi desfăşurate cu regularitate şi care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc, în dificultate sau în pericol.

Acţiunea Comunitară este o activitate voluntară care se desfăşoară cu regularitate şi este certificată în programa şcolară a liceelor  implicând stabilirea unei legături între licee, pe de o parte, iar pe de altă parte şcoli speciale, centre de plasament şi instituţii, locuinţe sociale, centre de zi şi spitale.

Una din activităţile cuprinse în calendarul SNAC este şi “Săptămâna legumelor şi fructelor”, acţiune pentru care s-au implicat cu mult drag elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Balcescu” Oltenita.

Consiliul Elevilor sub coordonarea psihologului şcolar Doina Muşat a strâns legume şi fructe în decurs de o săptămână. Produsele au fost duse la Centrul de Asistenţă Socială Olteniţa.

Potrivit Doinei Muşat vor urma şi alte acţiuni concrete de voluntariat ale elevilor din Consiliul Elevilor Liceului Bălcescu. Din echipa amintită a făcut parte şi consilierul educativ al liceului, profesor Liliana Niculiţă.

Elevii interesaţi sau oricine doreşte mai multe informaţii despre strategie, pot accesa site-ul www.snac.edu.ro

Laura Suzeanu