Liderii USL au sprijinit lansarea oficială a candidaţilor pentru Parlament: Raluca Surdu şi Iulian Dumitrescu

Sala Mare a Primăriei Olteniţa a strâns din nou într-un număr mare susţinători, membri USL şi simpatizanţi, pentru a asista la startul oficial al campaniei electorale şi al lansării oficiale a celor doi candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat din partea Uniunii Social Liberale: Raluca Surdu şi Iulian Dumitrescu.

Lansarea candidatilor USL pentru alegerile parlamentare | Oltenita, 9 noiembrie 2012

Cei prezenţi la întâlnirea de vineri, 9 noiembrie, au participat la manifestare pentru a susţine candidaţii în cursa pentru alegerile parlamentare, dar şi pentru a le asculta mesajele politice şi proiectele promise. Pentru aproximativ o oră, susţinătorii USL au asistat cu emoţie la momentul lansării candidaţilor, o demonstraţie de forţă a celor aflaţi în faţa invitaţilor, dar mai ales a celor propuşi pentru a reprezenta zona Olteniţa în Parlament. Atât cel care a făcut oficiile de gazdă, primarul Olteniţei, Petre Ţone, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, dar şi ceilalţi susţinători ai celor doi candidaţi, au ţinut discursuri care au dat încredere, au scos în evidenţă avantajele doctrinei şi politicii USL, au arătat optimismul echipei USL privind rezultatul favorabil al alegerilor.

Acţiunea a debutat cu Imnul de stat al României. Moderatorul manifestării, primarul Petre Ţone, urmat mai târziu de cel de-al treile membru al echipei de candidați ai USL, Aurel Niculae, propunerea Uniunii pentru Colegiul 4 deputaţi, dar şi alţi reprezentanţi ai echipei USL, i-au prezentat pe cei 2 candidaţi pentru Oltenița.

Într-o atmosferă destinsă, caldă, prietenoasă, cei doi candidaţi şi susţinătorii lor de partid au luat cuvântul, totul mergând pe ideea că în aceste colegii, USL va avea 70% din voturi, încrederea echipei USL fiind aceea că olteniţenii şi locuitorii celorlalte localităţi din colegiul 5 Camera Deputaţilor şi Colegiul 2 Senat, toţi cetăţenii judeţului Călăraşi vor vota cu mintea, adică vor vota cu USL.

“Astăzi a început campania, a început la Olteniţa pentru că Olteniţa pentru noi este capitala judeţului Călăraşi” a declarat Aurel Niculae, candidat USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 4.

Raluca Surdu, candidat pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 5: ”Nu suntem singurii care candidăm. Avem contracandidaţi, haideţi să-i respectăm şi daţi-mi voie să-i îndemn şi pe ei să avem o campanie frumoasă, corectă, civilizată, elegantă, să lăsăm oamenii să aleagă conform competenţelor şi să câştige cel care e cel mai bun. Acesta este îndemnul meu şi vreau să cred că sunteţi de acord cu mine. Toţi suntem oameni egali în drepturi şi avem şansa noastră…Politica are un singur rol: acela de a-i face omului o viaţă mai bună şi mai frumoasă… În urma alegerilor locale avem în Olteniţa echipa pe care toţi ne-am dorit-o. Am convingerea că punctul final este 9 decembrie…Aşa cum a spus şi domnul preşedinte Filipescu, guvernul USL este primul care pe lista priorităţilor de investiţii a trecut undeva la punctul 20 acest proiect de canal Dunăre-Bucureşti. Este o veste extraordinară.”

Iulian Dumitrescu, candidat pentru Senat pe Colegiul 2: „M-am hotărât să candidez pentru că eu cred într-o schimbare a clasei politice, o clasă politică care în trecut, în ultimii patru ani să nu uităm, a făcut mult rău societăţii noastre, a redus pensiile, a închis spitalele, multe altele. Am avut ocazia să vorbesc cu oameni din Olteniţa. Avem multe probleme aici. Avem foarte multe de rezolvat în Olteniţa, de la nevoia unui spital modern până la modernizarea Olteniţei vechi, de la nevoi de infrastructură până la lipsa unei activităţi culturale… Noi împreună putem să face ceva pentru Olteniţa.”

Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi: „Am vrut neapărat să fiu alături de voi astăzi când se deschide campania electorală şi să vă transmit cîteva mesaje, pe care este foarte bine să le cunoaşteţi. În judeţul Călăraşi sunt 2 colegii de senatori şi 5 colegii de deputaţi. Am promis conducerii USL, atât domnului Victor Ponta personal cât şi şefului meu Crin Antonescu că noi vom scoate 7 parlamentari din 7. Mi-am permis să mă angajez în numele dumneavoastră că acesta va fi rezultatul de la Călăraşi…Ceea ce vă rog este să dăm curs acestei promisiuni, pe care eu am făcut-o celor doi co-preşedinţi: să câştigăm toate mandatele…Vreau să-mi faceţi mie o mare surpriză, făceţi-mi o surpriză să vedem că 70% este un procent, pe care l-aţi fi făcut la pas…Eu am promis conducerii că vom fi foarte puternici, dumneavostră îmi promiteţi mie că veţi fi foarte puternici şi eu vă promit vouă că, timp de 4 ani de zile, Olteniţa va fi pe primul plan la nivelul judeţului Călăraşi.”

Gheorghe Lungu, consilier local PSD: „Toată această mare de oameni vom fi pe străzi. Oare cine să ne stea în faţă? Vom merge din nou din casă în casă şi vom vorbi cu oamenii, pentru că de data aceasta avem motive suficiente să ne batem cu cei care au distrus ţara în cei 4 ani de zile, 5 şi 6 care au trecut. Sunt ferm convins că domnul Iulian, doamna Raluca, ne vor ajuta şi ne vor sprijini poate mai mult decât au făcut-o alţii, dar pentru aceasta trebuie neapărat să le dăm un sprijin deosebit şi sincer…Să ne facem datoria ca a doua zi pe 10 decembrie parlamentarii noştri să fie aleşi.”

Viceprimarul municipiului Olteniţa, Florian Cercel: „Având echipa completă, eu cred că ne putem realiza obiectivele. Dumneavostră reprezentaţi motoarele USL-ului şi începând din momentul ăsta consider că motoarele USL-ului sunt pornite…Relaţiile politice trebuie să existe: un respect şi o competiţie. Eu cred că competiţia a început şi cred că rezultatele vor fi foarte bune.”

Mihai Manciu, consilier local şi preşedinte Partidul Conservator, filiala Olteniţa: „Împreună cu această echipă care s-a sudat vom face ca în perioada următoare domnul Iulian Dumitrescu şi doamna Raluca Surdu să ajungă în Parlamentul României, iar acele proiecte să prindă viaţă şi prin intermediul dumnealor.”

Petre Leonard, preşedinte Partidul Uniunea Ecologistă, filiala Olteniţa: „Eu cred în ei. Îi cunosc foarte bine. Vreau să cred că în 2016, când vom face bilanţul conducerii USL, vom putea spune că am trăit mai bine în 2012-2016 decât în perioada 2008-2012. Eu votez cu USL. Vă rog ca şi dumneavoastră să faceţi la fel.”

Elena Dulceaţă, preşedinte Organizaţia Femeilor Liberale Olteniţa: „Avem nişte femei minunate. Împreună cu ele am serbat zilele de 8 martie, doamna Raluca ne-a sprijinit în mod deosebit. Fără sprijinul dânsei nu am fi putut ajunge în Bulgaria, unde am dus două autocare pline cu femei pensionare şi cu femei cu probleme…Sper ca această echipă să iasă pe locul I în judeţ.”

Alina Munteanu, consilier PSD şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate Olteniţa: „Mă bucur să suntem aici o familie, vom munci în această campanie aşa cum am muncit şi la locale şi am scos un primar pe care ni l-am dorit cu toţii. Şi acum vom munci la fel, avem pentru cine: pentru Raluca, pentru Iulian, deci împreună vom reuşi. Şi avem cu ce, în primul rând.”

Vasile Dumitra Ciubotă-Roşie, vicepreşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale a judeţului Călăraşi: „Asemenea oameni de valoare de când se face politică după revoluţia noi nu am avut. Este o oportunitate extraordinară ca prin aceşti oameni, care de când au venit aici, de când i-am cunoscut, au dovedit atâta dăruire, atîta responsabilitate, atâta empatie pentru problemele dumneavoastră, ale tuturor, încât este mare păcat să nu depunem toate eforturile ca rezultatele să fie de excepţie. Pentru aceasta am mare rugăminte să-i responsabilizaţi pe cetăţenii noştri din aceste colegii şi să le explicaţi că, fără ajutorul fiecăruia dintre ei, nu vor putea obţine ceea ce ne dorim şi mai ales acel 70%, pe care sunt convinsă că îl vom obţine…Ne dorim foarte mult o altă politică în ţara asta şi se va întâmpla. Dar se va întâmpla cu noi oameni politici şi aceşti noi oameni politici sunt aceia pe care noi îi susţinem astăzi, în care avem mare, mare încredere. Le mulţumim că există printre noi, îi îmbrăţisăm şi le dorim tot succesul din lume.”