Ne putea fi primar insa acum este anchetat pentru frauda de milioane de euro! Vezi despre cine este vorba

50 de percheziţii au loc in aceasta  dimineaţă în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, la sediile a trei bănci comerciale, ai căror directori sunt acuzaţi că au acordat ilegal credite. Paguba depăşeşte 22 de milioane de euro.

foto: realitatea.net

Zeci de percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti şi Călăraşi, într-o anchetă care vizează anihilarea unei reţele de bancheri care sunt acuzaţi de fraudă, prejudiciul ajungând la peste 22 de milioane de euro.

Ancheta vizează trei bănci comerciale, ai căror directori acordau ilegal credite.

Din această reţea făceau parte directori de bănci, dar şi oameni din lumea interlopă. Doar la Călăraşi prejudiciul este de 15 milioane de euro.

Director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Aurel Şaramet, dar şi
Cercel – Duca Alexandru Claudiu, vicepreşedinte al unei unităţi bancare, Mihai Grigoroiu, Roşu Cătălin Ionuţ şi Atanasiu Andrei, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Diaconescu Florian Dragoş.

Creditele ilegale acordate, afirmă corespondentul Realitatea TV, citând surse DIICOT, au fost în valoare de 22 de milioane de euro şi, în total, 100 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT din bucureşti.

În 2010 – 2012 au avut loc infracţiunile care sunt cercetate.

Un bărbat din Călăraşi pe nume Ruse Daniel conducea gruparea, acesta obţinând 40 de credite ilegale, folosindu-se de documente obţinute de la Ministerul Economiei. Ruse Daniel  a candidat ca independent in anul 2008 pentru functia de primar al municipiului Oltenita. Creditele erau de valori foarte mari şi au fost folosite pentru a achiziţiona utilaje industriale foarte scumpe, dar şi o fermă de porci din Olteniţa, pentru 2 milioane de euro, apoi obţinând un credit de 10 milioane de euro pentru a o pune la punct.

Vicepreşedintele băncii BRD este chemat la audieri. CEC şi BCR sunt de asemenea prejudiciate în aceste fraude. Un fost general SIE, şi el chemat la audieri.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti şi Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălarea banilor. În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 50 de percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu”, se arată într-un comunicat al Direcţiei, citat de Mediafax.

Comentarii

 1. Ganditorul spune:

  Si ce mandrii erai ei prin oras… Domnii… si mai ales doamnele…masini scumpe si parfumuri alese…
  Pacat, vor suferi niste copii…

 2. ela spune:

  Nu era un amarat…iar D-zeu ii daduse o palma cu primul copil….S-a ridicat prin ,,gainarii” marunte ajungand ca fara o pregatire aleasa { exceptand ….,,facultatea” de drept} sa aiba relatii sus puse si sa pozeze in ,,om de afaceri ” cu greutate in acest oras mic si amarat! El nu a avut scrupule nici cu mostenirile de familie daramite cu ….bancile romanesti…OFFFF!!!!! Un imbecil!!!! Si cati ca el nu or mai fi??!!!

 3. angeles spune:

  nu trebuie sa judecam noi
  toti putem cadea prada ispitei de a face multi bani
  oricui i se poate intampla
  a vrut o viata buna pt fam lui
  dar nu a procedat corect normal

 4. gigel spune:

  Eu nu-l consider vinovat cu nimic. Legal ar putea sa fie vinovat, dar credeti-ma ca toata hotia s-a facut cu ajutorul consistent si constient al celui care ii garanta creditele, adica al Ministerului Finantelor – Fondul de Garantare al IMM – urilor. Omul nu a facut decat sa speculeze slabiciunile acestui stat mafiot. Si credeti-ma ca o sa scape si pana la urma nu o sa fie pedepsit nimeni, ca legile sunt facute de hoti pentru hoti.

 5. mariano197761 spune:

  …SA DUS STIMA SI MANDRIA, II ASTEAPTA SLOBOZIA….MMM… DUPA FAPTA SI RASPLATA….

 6. tamaie spune:

  „oamenii” … sant doar pionii …, nu vor primi tv color in celula si tigarii cu filtru !