Tinerii olteniţeni au obţinut 8 locuri pe podium la Campionatul Mondial de Ashihara Karate din Serbia

Campionatul Mondial de Ashihara Karate desfăşurat în Serbia a fost un prilej pentru ca municipiul nostru să se remarce cu sportivii săi. Aşadar, la evenimentul găzduit de Sala Sporturilor din Belgrad au participat peste 290 de sportivi din 20 de ţări. Clubul de Ashihara Karate din Olteniţa a intrat în concurs cu 5 sportivi, obţinând 8 locuri pe podium. Astfel, Paraschiv Mirel (16 ani) a obţinut locul III la Kumite – categoria 60 kg, Toader Cristina locul III Kumite seniori – categoria 55 kg, Mardare Marina locul I Kata seniori, Gorneanu Casiana locul III Kata seniori şi locul II Kumite seniori – categoria 55 kg. La juniori situaţia se prezintă astfel: Paraschiv Mihai (18 ani) locul III Kumite juniori – categoria 70 kg şi locul III Kata juniori. Locul II pe echipe seniori a fost obţinut de Paraschiv Mihai, Mardare Marina şi Gorneanu Casiana la proba Kata Sincron.

Componenţii lotului de Ashihara Karate ai României s-au aflat la înălţime în cadrul Campionatului Mondial de la Belgrad, desfăşurat în perioada 25-29 octombrie 2012. România s-a clasat pe locul I pe naţiuni, urmată de Rusia şi Danemarca.

Despre rezultatul Clubului Sportiv Tai Sabaki, antrenorul tinerilor, senpai Marcel Paraschiv declară pentru publicaţia noastră on line că acest important concurs îmbogăţeşte palmaresul echipei sale, a fost unul destul de dur ţinând cont de numărul mare de accidente apărute în timpul jocului, iar contracandidaţii românilor au fost foarte bine pregătiţi. “Sportivii olteniţeni s-au prezentat destul de bine, sunt nu doar mândru dar şi fericit că au adus aceste rezultate. Un plus de mulţumire este acela că Olteniţa a adus o contribuţie la ridicarea numelui pe România. Ţara noastră a obţinut cele mai multe medalii. S-a jucat la un nivel înalt de performanţă, au fost mulţi sportivi accidentaţi la proba de Kumite, încă un motiv să mă bucur că au venit sănătoşi toţi acasă. Contracandidaţii noştri au fost bine pregătiţi, concurenţa spunându-şi cuvântul.” declară senpai Marcel Paraschiv, antrenorul echipei Tai Sabaki din Olteniţa.

Marina Mardare, multipla campioana mondiala

Rezultatele obtinute în Serbia spun totul despre nivelul valoric al sportivilor noştri, tineri cu capacităţi deosebite în clubul olteniţean şi reprezentativi în lotul naţional de Ashihara Karate.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. […] Click aici pentru continuarea articolului! This entry was posted in Alte sporturi by sorin. Bookmark the permalink. […]

  2. sab spune:

    bravooooooo<3 special marizza :*:*