Tu decizi! Votează legal! – Acţiuni de informare, desfăşurate în pieţe şi târguri din Olteniţa şi Budeşti

Poliţiştii de proximitate şi de ordine publică din municipiul Olteniţa şi oraşul Budeşti au efectuat, în ultimele zile, mai multe acţiuni de informare a populaţiei, cu privire la campania, iniţiată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, desfăşurată la nivel naţional, sub sloganul „Tu decizi! Votează legal!”


Cumpărătorilor şi comercianţilor din pieţele şi târgurile din cele două localităţi le-au fost distribuite flyere cu mesajul campaniei de informare, care se adresează cetăţenilor români cu drept de vot, având ca scop responsabilizarea alegătorilor cu privire la limitele pedepselor prevăzute de lege pentru mită electorală.

Poliţiştii le-au prezentat oamenilor o serie de prevederi ale Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului în scopul conştientizării faptului că  promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Afişele cu mesajul Votul NU este de vânzare au fost postate în locuri cu vizibilitate, pentru ca toate persoanele care tranzitează aceste pieţe să conştientizeze implicaţiile unui vot ilegal.

Acţiuni de informare au desfăşurat şi pompierii călărăşeni din cadrul Compartimentului Inspecţiei de Prevenire, în aproape 30 de localităţi din judeţul Călăraşi, în timpul activităţilor specifice efectuate în teritoriu, unde au distribuit materialele promoţionale ale campaniei „Tu decizi! Votează legal!”.