Un nou val de viroze în judeţul Călăraşi. Cei mai afectaţi sunt copiii

În săptămâna 19-25 noiembrie, datele raportate prin sistemul de supraveghere a gripei şi afecţiunilor virale respiratorii arată că, la nivelul judeţul Călaraşi, 996 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii de căi respiratorii.

Copiii sunt cei mai predispusi la imbolnavire

Peste 70% din cazuri au fost înregistrate la copii. În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 238 de pneumonii, cei mai afectaţi fiind şi în acest caz tot copiii. Din totalul cazurilor de pneumonie, 48 au fost spitalizate. Având în vedere că suntem la debutul sezonului favorabil circulaţiei virusurilor cu transmitere respiratorie, reprezentanţii DSP fac câteva recomandări pentru prevenirea infecţiilor respiratorii acute: respectaţi cu stricteţe măsurile de igiena individuală, spalaţi-vă mâinile cât mai des cu apă şi săpun, solicitaţi consult medical pentru toate situaţiile în care starea dumneavoastră de sănătate este afectată şi până la prezentarea medicului autoizolaţi-vă pentru a proteja ceilalţi membrii ai familiei, nu recurgeţi la automedicaţie.

Peste 4.000 de călărăşeni au fost vaccinaţi antigripal

Campania de vaccinare antigripală a demarat de aproximativ o săptămână în judeţul Călăraşi. Pentru acest sezon Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi a solicitat 54.550 de doze de vaccin. În prima tranşă, judeţului nostru i-au fost repartizate 9.900 de doze. Până pe 25 noiembrie au fost vaccinate peste 4.000 de persoane, din care: 1.083 bolnavi cronici, 364 personal medical, 274 rezidenţi în unităţi de asistenţă socială şi 2.310 persoane cu vârste de peste 65 ani. Specialiştii epidemiologi recomandă tuturor persoanelor să se vaccineze, vaccinul fiind cea mai eficienţă măsura de prevenire a infecţiei cu virusuri gripale. Prioritate la vaccin au persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cei cu afecţiuni cronice respiratorii şi cardiovasculare, copiii, gravidele dar şi personalul medical.

sursa: radio voces campi