După o lungă pauză, la Olteniţa se construiesc ambarcaţiuni fluviale

Un eveniment important atât pentru municipiu cât şi pentru firma constructoare a fost lansarea la apă în ziua de 5 decembrie 2012 a unei ambarcaţiuni fluviale de dimensiune medie, construita în totalitate aici. Momentul a fost pe undeva emoţionant cu atât mai mult cu cât s-a petrecut după o lungă perioadă de timp, de când nu s-a mai auzit de astfel de lansări.

Ambarcaţiunea “NRG” a luat naştere din materializarea proiectului realizat de inginer Liviu Percec, un profesionist cu o vastă experienţă în proiectarea de nave şi ambarcaţiuni fluviale, fost angajat al Şantierelor Navale din Olteniţa şi Giurgiu. Dimensiunile navei (lungime= 17,8 m; lăţime = 4,2 m) o includ în categoria ambarcaţiunilor de mărime medie, destinată activităţilor de agrement, ce poate fi folosită pe toate căile navigabile, chiar şi pe cele maritime, însă doar în apropierea coastelor.

Construcţia ambarcaţiunii “NRG” a durat aproximativ 8 luni şi s-a făcut de firma Eurotehnic Grup Olteniţa. Societatea se află la a doua realizare de acest fel. Administratorul firmei, inginer Marius Jianu, doreşte sa continue tradiţia municipiului nostru privind construcţia de nave şi consideră acest punct de plecare un nou început pentru dezvoltarea unei pieţe de profil în cadrul olteniţean.

Nava este dotată cu aparatură modernă adusă din import şi dispune de toate facilităţile: climatizare, apă curentă, frigider, televizor, baie cu cabină de duş, două dormitoare, un living, dar şi o terasă pe care, în zilele însorite, se poate face plajă.

Proprietarul navei este român, iar realizarea prin construcţia acestei nave arată că în Olteniţa încă se mai pot face astfel de lucrări de români pentru români.

Comentarii

  1. geo spune:

    Atat a mai ramas din celebrul Santier Naval Oltenita ? Pacat,ce nave se faceau acolo,ce profesionisti lucrau la acest santier !

  2. Octavian spune:

    Cele mai frumoase si moderne yachturi se faceau la firma Stentor Maritime din Oltenita, acum se produc decat duze navale Stentor industries ! 😉 pentru cultura voastra.