Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” a păşit cu bine peste al 39-lea an de existenţă şi a semnat a 4-a ediţie aniversară

Ziua de 6 decembrie de anul acesta a îngemănat două sărbători de suflet la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Olteniţa: Ziua Sfântului Nicolae şi aniversarea a 39 de ani de la înfiinţarea liceului. Aşadar, joi a fost o zi cu profunde semnificaţii, în care invitaţii, profesorii şi elevii s-au simţit foarte bine, după cum au şi declarat.


Cu toate că vremea a fost rece, primirea călduroasă făcută de directorul liceului, profesor Cristina Drăgan, alături de consilierul educativ Liliana Niculiţă şi ceilalţi colegi de liceu au înlocuit acest aspect legat de temperatură.

Printre invitaţii speciali s-au aflat 3 profesoare din Bulgaria. Acestea au fost întâmpinate cu pâine şi sare de elevii liceului. Este vorba de Elena Nikolova, director adjunct la Liceul “Yordan Yovkov” din Tutrakan, prof. de biologie Maria Kiriakova, prof. de limba bulgară Maria Ivanova. Cristina Drăgan a felicitat profesorii şi elevii, apoi au fost prezentate bilanţul activităţilor liceului, succesele şi rezultatele elevilor din an. Din program au făcut parte momente artistice susţinute de elevi ai liceului, alţi invitaţi, prezentări power point de concursuri, olimpiade, acţiuni derulate în liceu pe parcursul anului 2012. Au fost oferite diplome şi câteva cadouri de la firmele care au sponsorizat evenimentul. Atât elevii cu rezultate cât şi profesorii îndrumători au primit diplome.
La ziua liceului au fost prezenţi şi elevii clubului de ashihara karate al lui Marcel Paraschiv. Echipa a făcut, ca în fiecare an, o demonstraţie de karate, antrenorul lor a prezentat tinerii luptători care au adus şi anul acesta Olteniţei şi României medalii importante în cadrul competiţiilor, susţinute la nivel naţional şi internaţional. O noutate ediţiei de anul acesta, manifestării îmbrăcată în haină de sărbătoare, a constituit-o momentul prezenţei în faţa spectatorilor a trupei de teatru a liceului, formată şi coordonată de actorul  Bălan Costel Vişinel de la Teatrul Naţional şi Opera Română din Bucureşti. Trupa a oferit celor din sală un joc imaginar liber, acaparând spectatorii prin reprezentaţia explodantă de energiile tinerilor.

Perechea de dansatori profesionişti din Olteniţa, Mihaela Decu şi Andrei Marinescu, a făcut o demonstraţie de eleganţa, sensibilitate, talent pe ritmuri de tango, vals şi în acorduri latino-americane.

Directoarea liceului, profesoara Cristina Drăgan, a declarat că emoţiile nu au lipsit nici de la această aniversare, dar concluzia este că a fost o acţiune bine reuşită. Aceasta a dorit ca toţi oaspeţii invitaţi să se simtă confortabil şi să plece cu o amintire frumoasă din liceu. Profesoara Liliana Niculiţă se declară şi ea mulţumită de modul cum s-au prezentat adolescenţii.

Unul dintre invitaţii Cristinei Drăgan a fost primarul municipiului Olteniţa, Petre Ţone. De programul susţinut s-a bucurat o altă invitată, director şi prof. inginer Angela Tulgara, de la Liceul Tehnologic “Ion Ghica” din Olteniţa. Prof. Tulgara a felicitat-o în mod deosebit pe directoarea Cristina Drăgan pentru organizare.
Liceul s-a aflat anul acesta la a 4-ediţie aniversară, directoarea Drăgan dorind ca evenimentul să rămână o tradiţie în sânul instituţiei pe care o conduce.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Ana-Maria spune:

  SCENETA A FOST SUPERBA ,AM FOST NISTE PRETIOSI ! BRAVO COPII! :))

 2. mihai filofteia spune:

  felicitari elevilor si profesorilor!copiii nostri au demonstrat ca sunt buni si prin asta ca liceul nostru este unul care merita apreciat la adevarata sa valoare.

 3. giovanidigenoa@yahoo.com spune:

  dar doamna instructor vali stanciu de ce nu a fost invitata, cu formatia*scream#?

 4. cosmaru spune:

  Multe,Urari,Intentii si Exprimari celor care au participat !

 5. Mari spune:

  Cel mai tare liceuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:)

 6. Dumitrescu Stefana spune:

  Ar fi fost frumos sa va ganditi si la fosti salariati (pensionari acum) care au lucrat multi ani de la inceputuri.Am fi venit cu drag.Ne-am fi simtit bagati in seama.Iertati-ma,frustrari de pensionar.Dar fiti atenti ca este boala care se ia.

 7. adi spune:

  Toti parintii care au avut copii (clasa a-I-a) care au participat la concursul de matematica distractiva din cadrul liceului teoretic N.Balcescu,organizat de d-na profesoare Liliana Chirea,si au dubii cu privire la subiectele concursului,ii rog sa mearga la dumneaei sa vada lucrarea copilului si vor constata ceea ce am constatat si noi,si anume: subiectele de 1 la 7 inclusiv erau de grupa pregatitoare; in unele lucrarti subiectul 6 este in altele nu (in testul copilului meu acest subiect nu era); problema 8 i-a taiat raspunsul pentru ca dupa d-na profesoara ai 30 de artificii,Andrei arde 5 artificii si ramane tot cu 30 de artificii,raspunsul este corect…ce sa mai zic? (d-na profesoara are 5 mere mananca 5 mere si ii raman tot 5 mere?) Pe viitor stimata d-na profesoara ganditi-va de zece ori si verificati tot de atatea ori subiectele pentru ca va jucati cu munca,sentimentele copiilor,ii faceti sa-si piarda increderea in ei.Eu va pun o intrebare:copilul cand greseste un test este certat de parinte si pus sa lucreze mai mult dar ce ar trebui sa facem profesorilor care gresesc fata de copii nostri?