Punctul de vedere al profesorului academician Alexandru Ionescu despre ultima carte tipărită a profesorului de istorie Nicolae Mavrodin

Prof. Alexandru Ionescu şi-a manifestat dorinţa de a face o analiză a prezentării cărţii profesorului Nicolae Mavrodin. Lansarea volumului politico-satiric al profesorului de istorie s-a desfăşurat la Olteniţa luna trecută. Profesorul Ionescu a înmânat materialul său redacţiei noastre, pe care îl vom reda integral:

“Câteva observaţii la eseul politico-satiric (?)…

De pe vremea Scânteii din anii ’50, n-am mai citit atâtea murdării, minciuni şi obrăznicii!

Care pot fi meritele unui idiot (dacă s-ar supăra cineva pe adjectiv să reflecteze la ce simt sutele de milioane de americâinii), pentru a-i da dreptul să fie necuviincios cu oameni, evident, de cea mai bună calitate, ca d-na Merkel, d-na Reding, d-na Macovei, d-nul Barroso. Poate acelea de a socoti Japonia ţară europeană? (pag. 10) de a nu face acorduri gramaticale? (pag. 2, 6, …) Faptul că nu ştie că nu americanii ci Coreea de Nord a declanşat războiul din 1950? Că pune, mincinos şi cu neruşinare, în gura lui Zamolxe ura sa besmetică împotriva Ţării Statuii Libertăţii (pag. 14-15), fabulând că a aflat de la irakianul de rând – care datorită americanului nu mai este gazat la Mossul, în propria ţară, de propriul guvern – că acestuia îi este lehamite de râgâitul soldatului american (pag 9). Nu-i singura trivialitate. A scris, ca să înţeleagă toţi cei ca el, fel de fel de epitete şi chiar o zicătoare… Poate meritul de a nu şti că 10 milioane de români care au boicotat puciul sunt mai mulţi decât cei 7,4 milioane (cifră pe care a învăţat-o de la Antenele lui Voiculescu!), care minte că H. Clinton a vizitat România … Sau pentru că are puterea de a muta Valea Timocului din Serbia în Bulgaria (pag. 25, 35) – ţară pe care tocmai a vizitat-o pe bani europeni. Banii n-au miros, o ştim de la Vespasian!

*

Uniunea Europeană ne-a primit la cerere şi orice ţară se poate retrage din această asociaţie când vrea. Dar dacă ai cerut să le fii partener, trebuie să respecţi regulile Uniunii: să pedepseşti pe corupţi şi pe hoţi (cum se poate explica de unde are dl. Felix – cel cu decizie judecătorească de turnător – bani de a pus pe picioare fel de fel de Antene, cu care-i manevrează pe neanderthalieni?)

Uniunea respectă legile şi opreşte gangsterismul politic, acela de a schimba în câteva zile pe preşedinţii de Senat şi Cameră (aleşi pentru un mandat de 4 ani), de a-l înlocui pe avocatul poporului, de a călca hotărâri judecătoreşti. Urâţi Uniunea Europeană pentru că nu mai avem cartele de pâine, de ulei şi zahăr (ci magazine Carrefour, Real, Cora), că nu mai avem inflaţia care ne făcuse milionari? Explicaţi că spuneţi Huniune – nu pentru că aşa pronunţă ţiganii ci pentru că ar fi sub influenţa maghiarilor (măsuraţi prostia unei asemenea afirmaţii).

Comisia Europeană impune Guvernului României să respecte deciziile Curţii Constituţionale din România! (pag. 30). Auziţi ce îl revoltă pe komisar!  Vi se pare normal atunci când primarii infractori sunt arestaţi, ministrul Haşotti să facă miting de protest la Năvodari? Precum Adrian Năstase şi 40 de deputaţi PSD îl susţineau odinioară pe deputatul Bivolaru, hoţ dovedit de milioane de euro? Cei care atacă (pag. 39) organele juridice sunt de partea hoţilor!

*

Nu eu o să-l apăr pe dl. preşedinte Băsescu, care mi-a fost, din 1991, adversar politic. Dar ca preşedintele României să fie batjocorit (şi o fac în primul rând mişeii şi mitocanii) nu e permis!

Chiar dacă ni se spune că nici nu-i român; parcă are trăsăturile unor asiatici… o afirmă cineva care poartă un nume de grec turcit! Din acelaşi motiv (cel cu circumstanţe) n-aţi găsit preşedintelui o sosie  mizerabilă, cum aţi fi dorit, ci una simpatică: Popeye marinarul, care totdeauna şi-a bătut duşmanii, mereu mult mai groteşti ca el. De altfel, din prostie – scriu asta ca să vă găsesc circumstanţe atenuante! – sunteţi antisemit (pag. 10, 16). Cartea ar trebui să ajungă la Comisia antidiscrisminare pentru a vă trimite în judecată!

*

Este cam a 10-a parte scrisă a analizei pe care am făcut-o paginilor dumneavoastră! Pagini care sunt o ruşine pentru cei care aspiră la calitatea de Homo sapiens. Cartea aceasta murdară acoperă toate strădaniile lăudabile ale unui profesor de la catedră, care a dorit – pentru asta v-am apreciat – să fie un om onest al locurilor  sale. Păcat!

Tehnoredactarea, fotografiile şi corectura sunt rudimentare! Iar faptul că d-nul Lavrinenco adaugă la prostiile cărţii pasaje din gândirea sa (aşa scrie pe copertă – deci operă colectivă!), vă mai acoperă poate, un pic, mizeria de a face rău ţării noastre şi moralei omeneşti, într-un discurs care înfăţişează faţa vechiului comunist (cel care ne-a omorât părinţi şi rude, ne-a jefuit, ne-a aruncat afară din şcoli şi ne punea să luăm viză pentru zonele de frontieră! Cel care ne vorbeşte de constituţia lui Ceauşescu (pe care-l lăudaţi pag. 12, 58, 69, ca de altfel şi pe ucigaşul lui pe care l-aţi votat apoi preşedinte). Aţi uitat să spuneţi că această Constituţie prevedea dreptul la călătorii (şi-i împuşca pe cei care treceau Dunărea), la proprietate (şi luase pământul până şi din curţile oamenilor, că pentru deţinerea unui dolar se făcea puşcărie…).

*

            Autorul este adeptul minciunilor sau un naiv fără margini!

 

Prof. dr. Alexandru Ionescu
Laureat al Premiului Academiei Române

                                                11 decembrie 2012”

 

Alexandru Ionescu

Alexandru Ionescu

Profesorul de istorie Nicolae Mavrodin a scos de la tipar în această toamnă eseul politico-satiric intitulat „Americâinii, Huniunea Europeană şi Popeye Marinarul”. Cartea a fost prezentată public în cadrul unei întâlniri organizată la Biblioteca Municipală Olteniţa.

Profesorul academician doctor Alexandru Ionescu, membru al Academiilor de Științe din New York şi Illinois (SUA) și al Academiei de Ecologie din Chișinău, precum și laureat al Premiului Academiei Române a ţinut să facă unele observaţii pe marginea subiectului volumului de carte.

Prof. dr. Alexandru Ionescu s-a născut la Olteniţa în anul 1932. El a absolvit Liceul “Mihai Viteazul” din Bucureşti. Datorită situaţiei politice a tatălui său, (candidat din partea PNŢ-Iuliu Maniu la alegerile parlamentare din 1946) a fost exmatriculat de la facultăţile de medicină din Timişoara apoi de la Iaşi. A absolvit ulterior Facultatea de Biologie a Universităţii Bucureşti.
Prof. Ionescu a fost profesor în învăţământul mediu, apoi cercetător ştiinţific la Institutul de Biologie al Academiei, la Institutul de la Fundulea şi din nou la Institutul de Biologie al Academiei, şef de secţie şi cercetător principal I.
A scris şi a coordonat peste 60 de volume de carte (unele traduse în limbi străine), publică sute de articole, recenzii, referate şi studii în 12 ţări, este laureat al premiului Academiei Române în două rânduri. Mai târziu a fost profesor de Fiziologia Plantelor şi de Ecologie la Universitatea Ecologică-Bucureşti, unul dintre fondatorii acestei universităţi.
Alexandru Ionescu a predat la Rennes în Franţa şi la Geambloux în Belgia.
Prof. Alexandru Ionescu a fost membru CPUN, vicepreşedintele Comisiei de Ştiinţă, primvicepreşedintele Mişcării Ecologiste din România, fondator şi preşedinte al Federaţiei Ecologiste din România primită în anul 1999 în Partidul Verde European, deputat (FER-CDR) în Parlamentul României, secretarul Comisiei de Învăţământ, Cercetare, Tineret şi Sport în anii 1996-2000, preşedintele Camerei Deputaţilor pentru UNESCO.
Din anul 2003 este vicepreşedintele Acţiunii Populare, şeful Departamentului de Ecologie AP-preşedinte de onoare al Partidului Verde.

Alexandru Ionescu s-a impus în spațiul public prin activitatea politică desfășurată în calitate de președinte al Federaţiei Ecologiste din România, formațiune care a făcut parte din CDR, fiind ales deputat în perioada 1996-2000.

Profesorul Ionescu a participat la mai multe acţiuni culturale în Olteniţa în calitate de invitat şi colaborator la anumite proiecte educative.

 

vezi aici articolul despre lansarea de carte

http://www.olteniteanul.ro/2012/11/actiune-culturala-la-oltenita-dedicata-unei-carti-satira-a-profesorului-nicolae-mavrodin/

Comentarii

 1. elena spune:

  Felicitari D le profesor Alexandru Ionescu ! era timpul ca cineva sa spuna adevarul despre cartile d lui Mavrodin !

 2. Dan spune:

  Eu nu inteleg de ce domnul profesor Mavrodin se strofoaca ( scuzati-mi termenul neacademic) , sa conceapa o carte, pe care nimeni nu o va citi, pentru ca in primul rand nu ai ce citi, ideile asternute sunt lipsite de valabilitate si esenta , in al doilea rand originalitatea este pusa la indoiala, un profesor plafonat va scoate intotdeauna o carte limitata..

 3. Laurentiu-George Chiforescu spune:

  Intr-un singur loc ii pot da dreptate, am lucrat la cateva carti ale profesorului Mavrodin, erau facute de acest domn Lavrinenco, nu il cunosc, dar a trebuit sa muncesc mult, „capodopera” tehnica era intr-adevar penibila… poze, asezare, greseli de tot felul – cu duiumul…
  In rest se poate observa linguseala pentru niste nenorociti care au distrus lumea de mai multe ori (Jermania) pentru altii care vor sa o faca (SUA) – repet, nu vorbesc de popoare ci de cei din guverne si din spatele acestora, cine nu observa tendintele imperialiste, expansioniste e cel putin neinformat, daca nu e prost sau platit…
  Limbajul academicianului doctor docent ultra turbo e parca, din nefericire, specific mie, suburban spre dramatic, dar eu sunt un frustrat care traiesc intr-o tara de care isi bat joc atat nenorocitii de afara cat si cei pe care i-am votat noi… Da, il regret pe Ceausescu, aveam serviciu, mancam bine si nu trebuia sa stau cu caloriferul oprit… Reputatul exeget nu ar vrea sa schimbam, sa vada ce bine e in Oltenita anului 2012?
  E clar ca e basist si adoratorul evreilor anitsemiti gen soros (nu am litere mai mici sa pot scrie), a nazistlor ameorocari si esssessssisti! Daca comenteaza cu atat ardoare, imi zic si eu parerea de om prost, needucat, dar nu cumva imparatul e in putica goala?
  Si inca ceva, aceste revolutii spontane, declansate de spioni care doresc distrugerea popoarelor de genul tradatorului de tara lazlo toches se petrec periodic dupa un patern nu prea greu de observat in istorie… O sa rad de libertatea popoarelor arabe care sunt antrenate in acest joc, pana acum erau saraci, dupa aceste revolutii vor deveni ca noi, muritori de foame!
  Comentariul mi se pare rusinos si nedemn, asta e parerea mea, nu am citit cartea, dar inteleg din context, atat atitudinea autorului cu care nu am relatii de prietenie, doar ii respect munca si il informez, pe aceasta cale ca sunt de acord cu parerile sale, cat si a „exegetului”…
  In concluzie, rusine pentru coemntariu,.,,

 4. Angelica Mavrodin spune:

  Cu tot respectul pentru parul dvs alb,domnule Ionescu trebuie sa intervin in apararea tatalui meu care nu face decat sa spuna adevarul ,destul de sarcastic,o recunosc,despre americani, U.E si Traian Basescu,presedintele nostru marioneta.Imi pare foarte rau sa va dezamagesc,dar in momentul de fata foarte multi oameni s-au trezit si incep sa vada adevarul,vad cum sunt manipulati zi de zi,si realizeaza ca au devenit efectiv sclavi ai sistemului.Nu toti romanii au vrut sa adere la U.E,nu ne-a intrebat nimeni,nici de scutul anti racheta nu ne-a intrebat nimeni daca suntem de acord sa fie construit la noi in tara.Vreau sa intelegeti ca tata s-a referit la guvernele tarilor respective si nu la popor,care nu are nici o vina,si credeti-ma ca nu are absolut nimic cu poporul evreu ci cu elita lor mondiala,cei care ne conduc din umbra de atata timp.Chiar credeti ca lumea e naiva,domnule Ionescu,ca noi nu vedem adevarul,altul decat cel care ni-l seveste zilnic media ?Credeti ca mai sunt multi cei care cred ca dvs.ca guvernul american si U.E sunt interesati de pacea mondiala si de justitie?Sub aceste pretexte reusesc sa distruga tari(Ex.Libia),sa alimenteze ura-vezi conflictul israeliano-palestinian ca sa poata fura tot ce se poate fura de la fiecare,Eu personal cat si tatal meu stim un lucru-ca adevarul trebuie spus,chiar daca iti tremura uneori vocea si chiar daca unii vor fi deranjati.E foarte urat din partea dvs ca folositi asemenea cuvinte la adresa tatalui meu,care v-a ajutat destul de mult in activitatile dvs ,si va spun sincer ca sunt mai convinsa ca oricand de valoarea tatalui meu ca OM in primul rand,un om cu coloana vertebrala,care are curajul sa spuna adevarul.Spuneti ca a mers in Bulgaria pe bani europeni?Da,domnule Ionescu asa e,pentru ca toti banii din Romania sunt europeni,suntem vanduti cu totul,nu mai avem nimic al nostru,dar va asigur ca asta nu va mai dura mult pentru ca adevarul ne va face liberi!Sincer,imi pare foarte rau pentru dvs…

 5. Camelia spune:

  V-ati gasit toti ciudatii ca acest Laurentiu sa faceti aprecieri pe marginea unui punct de vedere extrem de bine concluzionat. Domnul Ionescu, respect pentru dumneavoastra, cariera, cartile publicate, viata frumoasa in randul unor minti luminate. Fiecare isi apara patratica, parerea, parintele in cazul fetei Angelica Mavrodin si este normal sa avem opinii diferite ca nu suntem toti construiti la fel. Insa atunci cand un lucru este bun apai chiar poate fi apreciat. Fiecare crede ca spune adevarul si se crede atotstiutor. Nu este asa. Eu stiu ce capacitate sunteti domnule profesor si cat de bine informat sunteti, cult, pus la punct cu toata situatia din Romania. Si, desi nu am mare simpatie fata de actualul presedinte, desi are multe lucruri bune facute iar greselile au venit acum in ultimul timp, sunt de acord cu dvs domnule Ionescu, un presedinte trebuie respectat indiferent ce culoare politica are, ce face sau ce spune. Dar asa suntem noi romanii, mitocanii mitocanilor. Pana nu dam cu batu-n balta nu ne simtim bine. Asa a fost si cu Ceausescu l-am hulit in asa hal incat am fostd de acord cu o crima desi nu noi am facut-o dar am dorit-o multi. Asa ca nu ma mai mir de ce suntem aici unde suntem. Nu se poate atata ura. Este inadmisibil pentru un om si un cetatean intr-un stat de drept. Nimeni, dar nimeni ascultati-ma toti care cititi, nu are drept suprem de a judeca, nu detine adevarul absolut, nu este pe deplin drept. Asa ca…parerile sunt in orice domeniu si situatie pro si contra. Nici domnul Mavrodin nu este cel care detine adevarul acolo este o opinie, mai ales ca adevarul este intotdeauna la mijloc…

 6. Lavrinenco spune:

  Stimate domnule profesor Ionescu Alexandru
  Am rămas surprins de virulența și invectivele folosite de dumneavoastră în: „ Punctul de vedere al profesorului academician Alexandru Ionescu despre ultima carte tipărită a profesorului de istorie Nicolae Mavrodin” apărut în Olteniţeanul.ro.
  Da domnule Ionescu, acum parcă văd şi eu la fel ca dumneavoastră că „De pe vremea Scânteii din anii ’50, n-am mai citit atâtea murdării, minciuni şi obrăznicii!”. Da văd că sunteţi adeptul principiului comunist din anii ’50 „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”
  Văd că folosiţi un termen pe care nu îl stăpâniţi, : idiot Individ care prezintă idioție (o arierație mentala profunda) Idioție „Deficienta totala a dezvoltării mintale”.
  Ca profesor universitar de biologie ar fi trebuit să stăpâniţi cât de cât termenii medicali şi să nu aruncaţi cu vorbe în vânt. Daca este nevoie domnul Mavrodin poate face un control medical şi va trebui să îi cereţi scuze.
  „… Poate meritul de a nu şti că 10 milioane de români care au boicotat puciul sunt mai mulţi decât cei 7,4 milioane (cifră pe care a învăţat-o de la Antenele lui Voiculescu!).” Domnule profesor (!), boicotarea de care spuneţi dumneavoastră este o fugă de răspundere, nu un mod democratic de exprimare al voinţei. Deci acei peste 10 milioane de români nu au fost reprezentativi. Clica băsistă a înţeles că nu mai poate aduna oamenii necesari pentru a-i susţine şi au trecut la măsuri de destabilizare a ţării. După cum bine ştiţi (dacă vreţi) conducerea UE, în frunte cu doamna Merkel, Reding,&Co. Fac parte din grupul Bilderberg, ce se vrea un guvern al lumii.
  Iată ce spunea Bernhard al Olandei într-una din puţinele declaraţii date presei: „Acum urmează cea mai mare încercare a noastră. Fiindcă guvernele naţiunilor libere sunt alese de popoare şi dacă fac ceva ce popoarelor nu le place, sunt demise. Este foarte dificil să reeducăm popoarele ce au crescut în spiritul naţionalismului. Ele nu vor renunţa aşa uşor la ideea de a preda suveranitatea lor naţională unui corp internaţional. Aceasta este tragedia.”. Dacă Dvstră vreţi eu nu vreau.
  Intenţia este de a face din popoarele pământului un popor de cyborgi! Probabil că şi dvstră ca biolog ar fi trebuit să purcedeţi la această lucrare, prin experimente de tip nazist pe animale şi
  Continuarea pe http://ziarulluiipu,ro

 7. Lavrinenco spune:

  Dle Chiforescu. Văd că nu mai unde să întorci de mine. Munca dtale la cărțile pe care le editam eu era pt că așa dorea dl Stan. Interveneai și în textul adus pentru că dumneata nu erai de acord. . Cărțile acestea care au apărut la alte edituri nu au fost deloc corectate de editură. Asta este condiția pentru tipărire.

 8. […] vreţi să citiţi reacţia lui intraţi pe Olteniţeanul.ro . Cele spuse de dumnealui nu mi se par demne de un aşa titlu şi rang. Nu pot decât să mă […]

 9. sarivan maria spune:

  Cred, ca putem sa ne exprimam opiniile,dar nu avem o anumita valoare ,sa contestam o valoare ,
  recunoscuta de oameni cu o anumita valoare.

 10. Camelia spune:

  Cata prostie poate sa clocoteasca in unii…Iata cum dl Lavrinenco se supara, dl Lavrinenco care cand e cu manda cand e cu tanda. Unii comenteaza si vorbesc ca sa se vada si auda. Nu e nici o boicotare domnule Lavrinenco. Acei oameni au votat mereu dar la referendum ca sa respecte Constitutia si sa-si exprime nemultumirea fata de acel puci din vara nu au venit sa voteze. A fost clar un afront impotriva legilor acestei tari care nu se respecta. Adica ce daca referendumul din 2009 nu s-a respectat? Nu? Si vorbiti din SF-uri, lasa-ne ca ti-ai vazut numele aici si vrei sa pozati in ce nu esti. Daca dumneata esti asa de bine informat ca Merkel, Reding,&Co fac parte din grupul acela secret, inseamna ca si dumneata te afli printre ei. Arata dovada si nu ne mai plictisi cu texte de adormit copii de gradinita. Poate ei sa creada mahmureala asta din care nu va treziti multi din romani. De-aia nu e bine in Germania sau in alte tari occidentale ca lucreaza Grupul Bilderberg. Las-o moarta ca macane si lasati-o toti care vreti sa revina comunismul in tara!

 11. Niculae Mavrodin spune:

  Domnului profesor anticomunist, probasist si admirator al luiBarrosso,
  In mizeria de material postat de dumneavoastra,referitor la cartea mea”Americainii, Huniunea Europeana si Popeye Marinarul”, imi terfeliti numele prin invective(„grec-turcit”,”idiot”,”adept al minciunilor”,”naiv”), nedemne de un prof. dr, laureat al Premiului Academiei Romane….Stiam faptul ca sunteti un taranist convins, dar nu si un om lipsit de bun simt fata de oameni…..Nu sunt dr. in stiinte bilogice ca dv , dar sunt un profesor demn, care nu a avut teama de a spune lucrurilor pe nume , chiar daca supara oamenii ca dv…..Ma considerati comunist si sunt mandru de acest lucru… dumneavoastra nu ati beneficiat de comunism, cand ati facut studiile universitare si ati luat si titlul de doctor?Va deranjeaza faptul ca i-am numit pe amercani altfel decat ii vedeti dumneavoastra, dar vreau sa intelegeti ca nu am nimic cu poporul american, ci cu conducatorii lor, care prin interventiile lor militare au facut mult rau altora….Cat despre Valea Timocului, care este un punct de convergenta cu Bulgaria, Serbia si pe malul celalat al Dunarii, cu Romania, va informez ca sunt romani de-o parte si de alta a partii sarbesti si bulgaresti…Despre plecarea mea in Bulgaria, „pe bani europeni”, cum sesizati dv, va informez ca niciodata nu mi-am insusit foloase necuvenite, faptul ca sunt implicat intr-un proiect european, ca multi altii, care implica munca, creatie… cu ce va lezeaza pe dv? ce legatura are cu cartea mea?
  DFiti roman, domnule profesor, inainte de a fi european!Si inca ceva….ati pierdut un colaborator fidel al Ecomondiei…Pentru mine nu mai valorati nimic…

 12. raluca spune:

  Vai de noi! Oameni simpli, nu mai încăpem de atâtea „valori”! Toţi vreţi să reprezentaţi ceva… Ştiţi ceva? Tot acolo ajungem cu toţii… Mi-e scârbă…

 13. Observ cu indignare ca cei care tot comenteaza din simplul fapt ca n-au ce face si le place sa se bage in seama si sa se gudure ca niste lingai pe langa dl. Ionescu cel plin de diplome,nu isi dau numele complet.De ce?Va este frica?Aveti curajul sa va asumati in totalitate ceea ce spuneti,nu fiti lasi!Sunt sigura ca doamna sau domnisoara Camelia ar fi comentat in favoarea d-lui Mavrodin,daca si dansul ar fi fost la fel de plin de diplome,titluri si bani.Dar,din moment ce nu are nimic de castigat de la dansul,ii tine isonul d-lui Ionescu,fara sa stie macar ce vorbeste si dovedind ca face parte ca si dansul din randul oamenilor ingusti in gandire ,care pur si simplu nu vad ca sunt manipulati si prostiti sistematic.Si nu vorbim din SF-uri,eu personal am prieteni din Orientul mijlociu care au fost martori atrocitatilor guvernului american,finantatorul Israelului,iar de gupul Bilderberg si membrii lui stie multa lume..Asa ca incercati sa deschideti mai bine ochii,si luati aminte ca adevarul nu este niciodata la mijloc,adevarul este doar unul si nu este relativ,relativa este gandirea noastra!Nimeni nu poate pretinde ca detine adevarul absolut,dar sunt totusi lucruri atat de evidente ca numai daca nu vrei, din anumite motive, nu le vezi.Si daca doriti sa fiti de partea celor care mint,manipuleaza,asupresc si chiar ucid,sunteti liberi s-o faceti,dar e pacat atata timp cat aveti si alte optiuni.Oricum,mie atacul acesta violent la persoana al d-lui Ionescu mi s-a parut o rautate pornita din invidie si teama totodata si o dovada in plus ca tot ceea ce este scris in carte-un eseu politico-satiric- este adevarat si deranjeaza.Apropos,voi astia care tot comentati,ati citit macar cartea inainte sa vorbiti sau luati de bun ce spun altii?Vezi,asta inseamna manipulare,sa crezi gogosile pe care ti le arunca altii cand ai putea verifica si forma singur o parere.

 14. Lavrinenco spune:

  Angelica, îmi pare rău că m/am încurcat .i am dat un răspuns pe care eu l-am considerat pertinent, opus mesajului dlui Profesor universitar(sic!). Din păcate probabil că nu l-ai citit în întregime pentru că linkul care făcea trimitere la el : http://ziarulluiipu.ro . Îţi răspund ţie pentru că meriţi acest drept de a desfăşura un dialog civilizat. În afară de dl. Chiforescu cu care am avut neplăcerea de a interacţiona la editura Tridona (Ce editură!!?) şi atunci cînd am semnat petiţia prin care vecinii cereau evacuarea sa de la bloc pentru că aduna toţi câinii vagabonzi în apartament şi pe scara blocului, celelalte persoane sunt doar nişte „escu”, fără convingeri proprii şi care iau din zbor vorbe veninoase pentru a se băga în seamă.
  Asta este România lui Băsescu, cel adulat de dl. Ionescu, care a fost şi un om important în timpul răposatului pe care îl blamează.
  Cu Stimă, Lavrinenco