Sfântul Nicolae aproape de copiii sărmani ai comunităţii de romi

Sfântul Nicolae este nu doar un prilej de sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, dar mai ales de bucurie, în special o ocazie când trebuie să demonstrăm că această minunată şi unică sărbătoare primeşte respectul nostru. Ca să demonstreze că îşi iubesc semenii, un grup de romi a purces la derularea unei acţiuni caritabile desfăşurată cu ocazia Sfântului Nicolae. Fane Petrescu, liderul acţiunii, s-a aflat printre cetăţenii de etnie romă din Olteniţa. Un număr de 14 persoane numite de liderul Petrescu din rândul comunităţii a indentificat în teritoriu 200 de copii romi, spoitori romi, dar şi majoritari, ai căror părinţi au o situaţie financiară dificilă. Copii de 2 sau 3 luni până la vârsta de 10 ani au primit jucării, hainuţe, cărţi de poveşti, rechizite şcolare, încălţăminte, dulciuri. Printre ei s-au văzut şi câţiva ochi în lacrimi, acţiunea fiind o surpriză pentru mulţi sărmani.

mai multe foto in curand

Potrivit lui Fane Petrescu, cei care au întins o mână a prieteniei aproapelui lor sunt reprezentanţii şcolilor şi liceelor din Olteniţa, însă cea mai mare contribuţie a venit din partea Şcolii nr. 2 şi Liceului Teoretic “Neagoe Basarab” prin acordul directorilor Violeta Pârnac, respectiv Cristian Lichiardopol.

 

“Cum dezrobirea a devenit o tradiţie aici la noi în oraş, aşa mi-am dorit ca şi acest moment care ne răscoleşte emoţiile, această sărbătoare creştină a Sfânului Nicolae, să devină pentru noi un prilej de a demonstra că suntem oameni, iar cei sărmani pot găsi în noi, în fiecare din cei care doresc şi pot ajuta, un sprijin. Evenimentul se află la a 3-a desfăşurare, primul an când am organizat acţiunea caritabilă a fost 2010. Eu personal doresc ca acest gest să se repete mulţi ani de acum înainte cu ocazia sărbătorii creştine dar să venim şi cu alte iniţiative. Proiectul trebuie să îl preia tinerii noştri. Vreau să insuflu tinerilor cu posibilităţi materiale dragostea de a şti să ofere pentru cei în nevoi. Iar copiii, tinerii din comunitatea de romi şi romi spoitori trebuie să ştie un lucru: copilăria este pentru bucurie, nu pentru căsătorie.” declară Fane Petrescu, iniţiatorul şi organizatorul acţiunii “Aproape de tine”.

Reamintim cititorilor şi vizitatorilor olteniteanul.ro că anul trecut, copiii şcolii nr. 4 au primit 40 de pachete în preajma acestor frumoase sărbători de iarnă din partea iniţiatorilor proiectului caritabil.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. marius spune:

  ditamai cerceii de aur in ureche si iati dat cadou …cica sarmani:)

 2. daniel madridescu spune:

  Dar de spoitorii care invita cantareti de muzica platind mii de euro iar apoi cauta in tomberoanele din oras resturi de mancare ca cica sunt sarmani cum sta treaba ? Ca de rudarii de pe 23 Apr. sau Digului nu spun nimic pt. ca sunt mult mai muncitori decat cei de pe varianta numiti mai sus si meritau un pic de ajutor ei se bucura cu adevarat de ceea ce primesc .
  Nu marius , aia sunt cercei de tinichea cumparati cu 2 lei de la tarabe . Spoitorii insa au dinti din aur si case cu etaj .

 3. teo spune:

  Adevarat , daniel…Vine spoitori cu tarabele si ii da cu 2 lei ..

 4. teo spune:

  Vin* spoitorii