Tineri olteniţeni înzestraţi cu talent au fost şi ei remarcaţi la Gala „10 pentru Călăraşi”

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean şi Consiliul Judeţean Călăraşi a organizat de curând manifestările sărbătoreşti ale sfârşitului de an în domeniul culturii. În Sala de spectacole a Centrului Cultural “Barbu Ştirbei” din Călăraşi a avut loc cea de a 5-a ediţie a manifestării culturale Gala Anului.

Gala-Anului-2012-in-Calarasi

foto: dincalarasi.ro

În cadrul unui spectacol au fost înmânate premiile culturale ale anului 2012, „10 pentru Călăraşi”. Clubul Copiilor Olteniţa propune anual pentru premiere copii şi profesori cu rezultate deosebite.
În acest an, pentru premiul cultural al Anului 2012 „10 PENTRU CĂLĂRAŞI” a fost nominalizată Anita Pană de la Cercul de Artă Populară, coordonat de profesor Ecaterina Mitran, pentru reprezentarea cu succes a picturii româneşti şi numeroase premii la festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură, succese deosebite ale fete ice se numără printre talentaţii copii ai cercurilor de pictură, muzică, dans, foto-jurnalism care de-a lungul anilor au adus premii remarcabile instituţiei şi implicit municipiului Olteniţa.

Evenimentul a reunite şi anul acesta reprezentanţi ai administraţiei, politicieni, oameni de cultură alte persoane atrase de astfel de acţiuni unde valorile sunt răsplătite.

În cadrul manifestării culturale Gala Anului 2012 au avut loc numeroase momente artistice susţinute de trupe de dans, folclor şi muzică din judeţul Călăraşi.

Conducerea Clubului Elevilor Olteniţa felicită cîştigătoarea şi profesoara ce o coordonează şi a format-o. De asemenea mulţumeşte copiilor din formaţiile de dans „Alize” şi „Torente Dunărene”, care au evoluat pe scenă în cadrul spectacolului.

Silvian-Baltac-Oltenita

Titlul „OMUL ANULUI 2012” pentru CĂLĂRAŞI a fost acordat lui George-Silvian Baltac pentru reprezentarea cu succes a României la Olimpiada Internaţională de chimie de la Washington – S.U.A. şi nu numai. Palmaresul olimpiadelor şi concursurilor câştigate de Silvian este foarte bogat. Anita Pană de la Cercul de Artă populară / Clubul Elevilor Olteniţa, sub îndrumarea prof. coordonator, Ecaterina Mitran s-a numărat printre premianţi, onorurile fiind primite pentru reprezentarea cu succes a picturii româneşti şi pentru numeroasele premii câştigate de ea la festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură.

În cadrul aceleiaşi festivităţi, părintele Nicolae Truşcă de la Parohia Negoieşti a primit o distincţie importantă. Este vorba de Premiul pentru Patrimoniu.