Clubul Copiilor Olteniţa l-a aniversat pe Luceafărul poeziei româneşti

Copiii de la Clubul Copiilor Olteniţa s-au numărat printre cei care nu l-au uitat pe marele poet naţional al României. Grupele de copii de aici au sărbătorit în perioada 14-20 ianuarie 163 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Astfel, în fiecare zi, copiii au avut prilejul să demonstreze capacităţile native, talentele lor de recitatori, interpreţi, pictori şi dansatori în cadrul concursurilor si activităţilor desfăsurate .

actiune club 3 actiune club 2

 

În cadrul momentelor dedicate creaţiei lui Eminescu, cei mai talentati copii au primit recompensă diplome, cărţi şi dulciuri.
Printre activităţile cuprinse în calendarul manifestărilor organizate cu acest prilej, se numără: Clubul de lectură ”Recunoaşte poezia”, dedicaţii lirice, distribuirea de pliante cu informaţii despre poet, un moment aniversar cu o incursiune în viaţa şi activitatea literară a poetului “Cu Eminescu la Junimea”, ilustrări de texte eminesciene, expoziţie de carte, o expoziţie de desene: “Lacul “ – oglindirea creaţiilor lirice în desen, un concurs de eseuri “Interferenţe”, vizionare de filme documentare şi primul film documentar “Eminescu, Veronica, Creanga…”, audiţie muzicală, dansul “Mica balerină”, concurs de recitare “O clipa de poezie“ – epistole peste timp…, grafică “Eternul Eminescu”.

actiune club 4

Laura Suzeanu