Dumitru Predescu aniversat de CARP Olteniţa la împlinirea unui secol de viaţă

Consiliul Director al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Olteniţa a fost alături de unul din pensionarii cei mai vârstnici din zonă, membru al Casei. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani a lui Dumitru Predescu, unul din fericiţii locuitori ai municipiului nostru, care se bucură de veacul trăit.
În casa din str. Cuza Vodă, unde locuieşte cu nepoţi şi strănepoţi, bătrânelul cu o manieră elegantă din alte vremuri, respectuos, blând, în acelaşi timp vesel, lucid şi foarte vorbăreţ, a întâmpinat cu zâmbetul pe buze întreaga echipă a Casei Pensionarilor.

Dumitru Predescu s-a născut la 13 ianuarie 1913 la ora 13 în localitatea Iancu Jianu din judeţul Olt. Se pare că cifra 13 i-a purtat acestuia noroc de-a lungul vieții. A reuşit să atingă un secol de viaţă fără a întâmpina probleme de sănătate, decât o uşoară afecţiune osoasă care îl înconvoaie atunci când se deplasează. Acesta spune că a trăit o viaţă cumpătată, ne povesteşte cum a trecut peste perioada grea din 1947 când condițiile de trai au fost din cele mai crunte, cum a trecut de război, apoi de perioada amară a comunismului şi alte perioade grele de viață, care de fapt l-au întărit pe centenarul Dumitru Predescu. Pensionarul spune că l-au ţinut în viaţă şi sănătos copiii. El a înfiat o nepoată din partea rudelor soţiei pe când fetiţa avea un an şi jumătate.

La frumoasa întâlnire de felicitare dintre reprezentanţii Casei de Ajutor Reciproc şi cel care a îmbătrânit atât de frumos au asistat alături de familia din str. Cuza Vodă şi rudele, nepoţii săi din Australia, cei care au urmărit pe Internet momentele aniversării bătrânelului parcă coborât din cărțile cu povești pentru copii.

Din partea Casei de Ajutor Reciproc Olteniţa, Dumitru Predescu a primit un tort din ciocolată, o sticlă cu şampanie, un buchet de flori, o diplomă de onoare şi un ajutor nerambursabil în valoare de 200 de lei. Cei care au înmânat cadourile au fost preşedintele CARP Olteniţa Dumitru Gozdeicu alături de consilierii Eduard Stoica, Ion Ghineraru, Elena Niculae, Petru Dinu.

Noi îi transmitem felicitări proaspătului aniversat de 100 de ani pentru cum a trăit viaţa şi îi dorim sănătate, o bătrânețe ușoară, să petreacă în continuare anii de viaţă alături de familia sa la fel de frumos și înțelept ca până acum.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. Dragos spune:

    La Multi Ani…D-le Predescu multa sanatate si o batranete usoara in continuare 🙂

  2. nepoata(gabriela dima) spune:

    La Multi Ani Tataie Sa Fi Alaturi De Noi Si In Continuare