După Țărmul, Mura-Mădălina Bulai este Mereu Lângă Tine

Mura-Mădălina Bulai a tipărit cea de-a doua carte a sa în decurs de aproximativ un an. După romanul de dragoste intitulat sugestiv Țărmul și care a avut un succes deplin la pasionaţii de literatură, profesoara de limba franceză oferă o nouă provocare cu această ultimă carte a sa. Într-un cadru restrâns asemănător unui mic cenaclu literar, cartea ”Mereu lângă tine” este analizată în prezența câtorva prieteni apropiați ai autoarei. Profesorul Nicolae Mavrodin, un alt autor de cărți din Oltenița şi cel care a făcut o frumoasă recenzie și primei cărți a Murei Bulai, spune despre acest volum că titlul amintește de iubirile trecute prin filtrul adânc al inimii. ”Romanul de dragoste este cel în care se regăsește din nou și autoarea, dar într-o proporție mai mică față de prima carte <Țărmul>. Așadar, <Mereu lângă tine> începe cu o întâmplare tristă, care va marca destinul unei tinere ce avea aspirații înalte, dar și voința unei iubiri pure, cu conotații angelice. Prin ceea ce a scris și probabil va mai scoate la iveală și alte creații, Mura-Mădălina Bulai se dovedește o incurabilă visătoare, o nostalgică a iubirilor trăite cu patos. Așa cum îmi scria pe cartea primită de curând <Să iubești înseamnă să ajuți, să alini, să îngrijești, să aduci pace sufletească acolo unde este suferință> eu i-am înțeles mesajul. Aș parafraza-o pe autoarea cărții și aș spune că unde este iubire este speranță, îndumnezeire și bunătate. Romanul <Mereu lângă tine> este o chemare la păstrarea unui cuplu, la toleranță și pasiune interioară. Cine-i citește cartea Murei Bulai găsește alinare, învățăminte folositoare pentru cei care vor să devină legați pentru totdeauna de <cordonul ombilical al iubirii>” spune profesorul Nicolae Mavrodin, unul din oamenii de cultură care admiră munca și cărțile Murei Bulai.

De cealaltă parte, Mura Bulai declară în legătură cu personajele cărții sale: ”Doi oameni singuri, sensibili și cuminți, dar sentimental capabili să iubească, două persoane care au cunoscut durerea din iubire, dar, care știu de asemeni că remediul în vindecare este tot iubirea. O carte despre romantism și realism, timiditate și sensibilitate, intuiție, farmec emoțional și sinceritate. Toate acestea pot să dovedească faptul că atunci când le întâlnești la un bărbat sau la o femeie, îi acorzi încredere și îți deschizi poarta intimității sufletului. Există și personajul care este prudent, tocmai pentru a nu fi dezamăgit.” Autoarea încheie volumul de carte cu o frază în care se găsește întreg mirajul vieții ”Iartă-ne, Doamne, toate păcatele și binecuvintează această nouă iubire și acest nou început. Amin!”

Profesoara Elena Dobra notează pe a doua copertă a cărții Murei Bulai câteva gânduri ale sale: ”Autoarea Țărmului, Mura-Mădălina Bulai, revine cu un roman a cărui intrigă captivantă, încărcată de tensiunea unor povești de dragoste surprinzătoare, ține în suspans sufletul cititorului. După o luptă înverșunată ce provoacă suferințe cumplite, binele reușește în cele din urmă să alunge răul care otrăvește sistematic viețile unor oameni vinovați de prea multă dragoste. Cartea se adresează în primul rând celor care mai au curajul astăzi să iubească curat și pentru totdeauna. Este un îndemn la speranță, la visare, la iubire…”

Romanul de dragoste ”Mereu lângă tine” a fost scos în condiții de tipar deosebite la Editura Phoebus din Galați și poate fi procurat la prețul de numai 15 lei din librăriile de pe strada Argeșului, cea cunoscută sub numele de librăria ”La Lulea” și librăria lui Hiticaș. Vă recomandăm să găsiţi răgazul de a parcurge paginile celei de-a doua cărţi a Murei Bulai, o carte pentru suflet.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. Sema spune:

    FOARTE FRUMOASA CARTEA STIMA SI RESPECT D-NA MURA FELICITARI