21 de persoane din localităţile Fundeni şi Plătăreşti au fost prinse că furau curent electric

În timpul activităţilor desfăşurate în ziua de 15 februarie a.c., între orele 06.00 – 10,00, de efective de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai societăţii de energie electrică, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică pe raza comunelor Fundeni şi Plătăreşti, au fost depistate 21 persoane, care sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii clandestine, racordate direct la reţeaua electrică, aflată în imediata apropiere a locuinţelor.

Furtul de energie electrica se pedepseste cu inchisoare

Furtul de energie electrica se pedepseste cu inchisoare

În toate aceste situaţii s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Conform dispozitiilor art. 85 alin.(1) din Legea energiei electrice nr. 13/2007, sustragerea de energie electrica constituie infractiunea de furt si se pedepseste conform prevederilor art. 208 sau 209 din Codul penal, respectiv cu inchisoare de la 1 la 12 ani, in cazul furtului simplu si cu inchisoare de la 3 la 15 ani, in cazul furtului calificat.

Intra sub incidenta acestei infractiuni toti aceia care recurg la modificarea, deteriorarea, blocarea echipamentelor de masurare a energiei electrice, executarea si folosirea de instalatii neautorizate, cei care recurg la racordarea neautorizata in retea sau executa lucrari pentru ocolirea aparatelor de masura a energiei electrice.