Astăzi a fost inaugurat un salon cu 3 paturi și grup sanitar la Spitalul Municipal Oltenita

La Spitalul Municipal Oltenița a fost amenajat de curând un salon pentru pacienți în compartimentul de ortopedie-recuperare. Firma Benino SRL din Oltenița, prin cei care o administrează, este cea care a contribuit la confortul unui salon de spital. În cadrul compartimentului de ortopedie sunt 6 saloane și o rezervă, cel renovat fiind unul din cele 6 saloane și care alături de alte 3 rezerve din clădirea mare a spitalului, face parte din categoria celor finanțate integral de persoane particulare. Contribuția a inclus renovarea salonului, a grupului sanitar, dotarea cu mobilier și 3 paturi, inclusiv montarea de geamuri termopan.  Administratorii firmei ne-au destăinuit faptul că nu au fost cheltuieli exagerate pentru amenajarea salonului, acestia declarând că oricine doreste poate lua în primire un salon de spital în scopul de a-l dota cu cele strict necesare, pentru ca pacienții internați pentru tratament să beneficieze de condiții confortabile pe toată perioada internării. De asemenea, cei doi reprezentanți ai firmei finanțatoare spun că se poate face o amplă mobilizare a primarilor din comunele învecinate Olteniței pentru a contribui din punct de vedere financiar la dotarea spitalului sau cu orice altă formă de sprijin chiar și alimentar. Primarul Petre Țone, prezent astăzi la inaugurarea salonului, declară reporterilor noştri că sunt câţiva preoţi din Oltenița, Chiselet, Chirnogi, Curcani şi Crivăţ care au ajutat spitalul cu alimente strânse de la enoriași.

La inaugurarea salonului au mai participat directorul spitalului oltenițean, doctor Liana Petculescu, câteva asistente din secția respectivă, reprezentanți ai compartimentului tehnic al spitalului. Alături de primarul Petre Țone a fost și reprezentantul Consiliului de Administrație, Mihai Manciu, cel care a și ofertit un interviu pentru olteniteanul.ro.
Persoanele care doresc să contribuie la dotarea saloanelor din spital sau a rezervelor pot face o cerere, se pot consulta cu directorul spitalului oltenițean sau cu primarul urbei. În urma discuțiilor, s-a propus o întâlnire cu oameni de afaceri, cu primarii localităților arondate municipiului Oltenița și implicit spitalului, pentru continuarea unui plan de investiții în spital.
Sponsorizările de acest gen se fac de cele mai multe ori ca o recompensă, o formă de mulțumire adresată personalului medical, serviciilor medicilor. Investiții asemănătoare au fost făcute în anul 2011 de alți doi oameni de afaceri: primarul de atunci Costinel Milescu și Viorel Pironea, ambii consilieri în prezent. Primul a amenajat o rezervă în cadrul secției de chirurgie, iar celălalt 2 rezerve în incinta secției de interne.

Spitalul Municipal Oltenița are o expunere pavilionară din punct de vedere al construcției: clădirea mare ce include camerele de gardă ale spitalului și de care se va alipi viitorul Compartiment de Primiri-Urgențe, compartimentul de ortopedie-recuperare într-o altă clădire și secția de pneumoftiziologie alături de acest compartiment de ortopedie.

Laura Suzeanu