Cu Budeşti şi Chiselet judeţul Călăraşi are 7 substaţii SMURD

Începând de ieri locuitorii oraşului Budeşti și cei din comunele învecinate vor beneficia de serviciile rapide şi de calitate ale paramedicilor SMURD, pompieri militari. Astfel, de la ora 10.00, a avut loc festivitatea de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din localitate (SMURD Budeşti), structură specializată de intervenţie, eveniment care s-a desfăşurat în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii doctor Raed Arafat, a inspectorului general al I.G.S.U. general Ioan Baş, a prefectului judeţului Călăraşi şi a oficialităţilor locale şi judeţene. În jurul orei 12.00, în localitatea Chiselet a fost inaugurată de asemenea o altă substaţie SMURD, în condiţii asemănătoare celei de la Budeşti.

Picture 161

Pompierii militari ce lucrează în cadrul acestor servicii sunt pregătiţi să intre în lupta cu secundele în nobila lor misiune de a interveni pentru salvarea vieţii semenilor noştri. După finalizarea unui curs de specialitate pentru acordarea primului ajutor medical în situaţii de urgenţă, pompierii SMURD sunt alături de toți cetățenii cu probleme de sănătate. Serviciile SMURD Budești și Chiselet vor funcţiona în cadrul unei subunităţi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

Potrivit situaţiei generale, pe raza judeţului Călăraşi funcţionează în cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei”  7 substaţii SMURD. Este vorba de Călăraşi, Olteniţa, Borcea, Dragalina, Lehliu Gară, la care s-au asociat Budeşti şi Chiselet.

Picture 254 Picture 317

Potrivit ministrului secretar de stat doctor Raed Arafat, cele două substaţii SMURD din Budeşti şi Chiselet au în dotare câte o autospecială de intervenţie de tip ambulanţă SMURD (B2) şi funcţionează cu 15 paramedici, deservind împreună o populaţie de circa 60.000 de locuitori.

Inspectorul şef al I.S.U. ”Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, colonel Popa Daniel Gheorghe, a ţinut să precizeze că este bucuros de atingerea a încă două obiective importante de pe agenda sa de lucru şi că în demersurile de a înfiinţa aceste două noi substaţii SMURD, la Budeşti şi la Chiselet, a avut girul de încredere şi sprijinul declarat al secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, doctor Raed Arafat, al conducerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi al autorităţilor locale şi judeţene.

La eveniment au participat mai mulţi locuitori din zonă, iar din partea oficilităţilor locale au fost prezenţi primarii localităţilor Budeşti şi Chiselet. Nu au lipsit nici oficialităţile judeţene: prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob şi preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu.

Laura Suzeanu