Doctorul Raed Arafat va inaugura alte două stații SMURD în județul Călărași

Începând de mâine, 21 februarie, județul Călărași va mai adăuga în listă două stații SMURD. Așadar, la ora 10.00, în localitatea Budeşti, va fi inagurată o altă stație SMURD. Festivitatea de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Budeşti, se va face în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, doctor Raed Arafat, şi a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general Ioan Baş.

foto: stirileprotv.ro

foto: stirileprotv.ro

În aceeaşi zi, după încheierea acestei activităţi, se va desfăşura festivitatea de inaugurare a  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Chiselet.
În martie şi aprilie 2012 au fost deschise staţiile Olteniţa respectiv Borcea ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Municipiul Olteniţa are din 3 martie 2012 o staţie SMURD. Stația de la Oltenița asigură aproximativ 500 kmp şi deservește în jur de 56.000 de persoane, asigurându-se astfel 75% din teritoriul judeţului.

Raed Arafat este un medic român de origine palestiniană, născut în Siria, specializat în anestezie-terapie intensivă. În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), un serviciu medical de intervenție rapidă.

Laura Suzeanu