Florian Cercel și-a dat demisia din funcția de viceprimar al municipiului Oltenița, Ion Mavrodin este noul viceprimar

Viceprimarul municipiului Olteniţa, Florian Cercel, şi-a dat demisia din funcţia sa publica din Executivul Primăriei. Demisia acestuia dar şi alegerea noului viceprimar au fost două din Hotărârile de Consiliu Local discutate în şedinţa ordinară de la finele lunii ianuarie.
Aşadar, cu jocurile făcute şi ştiute deja de consilierii prezenţi la şedinţă, Olteniţa are un nou viceprimar: Ion Mavrodin.
Despre activitatea lui Florian Cercel, primarul Petre Ţone a dorit să spună câteva cuvinte: “Nu mă încântă această demisie şi nu am fost de acord cu ea. A trebuit să ascult argumentele domnului viceprimar Cercel. Ştiu că mulţi ne judecaţi prin prisma trecutului, dar ne judecaţi prin prisma trecutului mai îndepărtat, nu ne judecaţi pe trecutul apropiat care înseamnă ultimele 7 luni. Vreau să vă spun că am fost foarte mulţumit de colaborarea cu domnul Cercel, ce a fost în urmă a fost…Eu îmi pun speranţa că Cercel Florian se va ţine de cuvânt şi ne va ajuta în ce avem de făcut de acum încolo. Va veni o perioadă extrem de grea pentru Nelu Mavrodin. Şi eu până să ajung în primărie am crezut că e mai uşoară munca de viceprimar, dar nu e. Încă o dată vreau să-i mulţumesc pentru felul în care a ajutat în astea 7 luni de zile.” se arată în intervenţia primarului Petre Ţone.

De asemenea, Florian Cercel a oferit celor din Sala Mică a Primărie un speech. Acesta va rămâne în continuare consilier local, până când va decide personal să se retragă și din această atribuție. Florian Cercel mărturisește că opțiunea demisiei este o variantă aleasă pentru promovarea obiectivelor economice ale municipiului Olteniţa din altă perspectivă de lucru: “Pe lângă administraţie locală facem şi politică, pentru că nici unul dintre dumneavoastră nu ar exista aici fără această politică. Politica este o necesitate. Conjunctura a impus să se formeze acest USL. USL-ul a existat, funcţionează şi va funcţiona în mod obligatoriu. Noi avem ca obiectiv să schimbăm situaţia economică a municipiului Olteniţa şi a zonei respective. Pentru asta singura noastră soluţie este să ne facem lobby la nivel de Guvern, să încercăm prin oamenii pe care noi i-am votat, dumneavoastră i-aţi votat, noi am depus garanţie pentru ei, să schimbăm situaţia economică a municipiului Olteniţa. La alegerile generale am avut nişte rezultate cum n-au fost niciodată în istoria zonei Olteniţa…Cetăţenii au votat pentru că într-un fel noi am mers la uşa fiecăruia şi le-am dat un CEC în alb, în mod obligatoriu trebuie să se schimbe zona noastră. S-ar putea ca într-un viitor foarte apropiat să nu mai ocup nici funcţia de consilier local, dar o să am şansa să creez lobby în aşa manieră încât zona noastră să se schimbe. Ceea ce n-am putut să obţinem sunt mai multe obiective pe care trebuie să le îndeplinim.” susține Cercel. Acesta mai spune că pentru a rezolva o problemă, prima condiţie e să cunoşti situaţia. Multe probleme au un punct comun cu sărăcia, iar faptul că oamenii sunt săraci, generează probleme de toate felurile.

Sedinta Ordinara a Consiliului Local Oltenita, Ianuarie 2013

Sedinta Ordinara a Consiliului Local Oltenita, Ianuarie 2013

“Avem un credit din partea cetăţenilor şi o obligaţie faţă de aceştia: să încercăm să le rezolvăm problemele. Suntem obligaţi să facem asta. În politică se adună oameni care au diverse principii. Se negociază probleme. Oamenii se adună şi discută între ei şi văd unde se intersectează punctele astea.” mai spune Florian Cercel.

În urma votului exprimat pentru alegerea viceprimarului Olteniţa, preşedintele şedinţei din 31 ianuarie, Viorel Pironea, anunţă rezultatele: “Comisia face cunoscut Consiliului Local următoarele: numărul consilierilor care şi-au exprimat voturile 18, număr voturi valabile 18, numărul voturilor valabile eprimate obţinute de candidaţi, în speţă domnul Mavrodin Ion 18, în consecinţă candidatul îndeplineşte condiţiile cerute de lege pentru alegerea viceprimarului municipiului Olteniţa.” declară consilierul PDL Viorel Pironea.

Petre Ţone îl felicită pe Mavrodin: “Vreau să-l felicit în mod special şi îi spun din primele secunde: Sper din tot sufletul să ceri ajutorul colegilor din Consiliul Local, să ai o colaborare extraordinară cu colegii din primărie şi mai am o speranţă: să colaborezi cu domnul Manciu, pentru că aşa cum eu am învăţat enorm de multe de la el, are ce să te înveţe, te poate ajuta enorm, pe lângă faptul că va veni şi Florin în continuare, până va pleca acolo unde sperăm noi să ne ajute mult mai mult.”

Ion Mavrodin a fost felicitat de Florian Cercel, de preşedintele de şedinţă Viorel Pironea, de alţi consilieri. Consilierul PSD, Gheorghe Lungu, îşi exprimă gândurile faţă de cei doi Florian Cercel şi Ion Mavrodin: “A avut o activitate pe care nu poate nimeni să i-o reproşeze (Florian Cercel n.r.), a fost întotdeauna lângă primar, vorbesc de perioada scurtă, nu ne întoarcem cu ani în urmă. Am toată convingerea că domnul Nelu Mavrodin, cu experienţa pe care o are în diverse domenii de activitate, pe care le-a avut la viaţa dumnealui, sunt convins că va fi alături de oameni că e problema principală. Viaţa e foarte grea, ne aşteaptă momente grele la nivel naţional. Sper şi eu ca şi consilierii să ne implicăm mai mult în cadrul Consiliului Local, în rezolvarea şi sprijinul general al primarului şi viceprimarului, în multiplele probleme pe care le avem la nivelul municipiului. Nu sunt puţine, sunt extrem de multe şi să dea Dumnezeu să facem faţă să ieşim la liman. Să vă dea Dumnezeu putere de muncă domnule Mavrodin.” pledează consilierul Lungu.

Potrivit zvonurilor locale, Florian Cercel a renunțat la fotoliul de viceprimar pentru că i s-a oferit o funcție în cadrul Ministerului Mediului.

Laura Suzeanu