I.P.J. Călăraşi nu mai organizează acţiuni pentru vizarea permiselor de armă

Neprezentarea la organul de poliţie competent teritorial pentru vizarea permisului de armă înainte de expirare atrage măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire arme letale şi arme neletale / în atenţia posesorilor de armă tip A şi B, posesorilor de atestat de instructor în poligonul de tragere, posesorilor de atestat de colecţionar

foto: rtv.net

foto: rtv.net

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi nu mai organizează acţiuni pentru vizarea permiselor de armă, a atestatelor de instructor în poligonul de tragere, a atestatelor de colecţionar şi nu mai face notificări în acest sens.

Având în vedere modificările aduse Legii 295/2004, republicată, privind regimul armelor şi al muniţiilor, publicată în Monitorul Oficial nr. 814 din 17 noiembrie 2011, în conformitate cu prevederile art. 25, permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei vize.

Astfel, posesorii de permise de armă se vor prezenta la structura de arme competentă teritorial, înainte de expirare (data eliberării ori ultimei vize) cu cel mult 6 luni, cu armele înscrise în permis şi cu următoarele documente: fişă medicală port armă (original), aviz psihologic  port armă (original), certificat de cazier judiciar (original), buletin/ carte de identitate (original şi copie), carnet de membru vânător (original şi copie), permisul de vânătoare (original şi copie), permisul de armă (original şi copie) şi o fotografie 3/4.

 Neprezentarea la organul de poliţie competent teritorial pentru vizarea permisului de armă înainte de expirare, cu cel mult 6 luni, va atrage măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire arme letale şi arme neletale!