Mesajul nostru a avut ecou! Iubitorii de animale, politia si o fundatie pentru protectia animalelor, pe urmele cainelui maltratat

In urma articolului publicat de catre noi saptamana trecuta, in care aratam imagini cu un caine ranit ce avea o sageata infipta in zona gatului, autoritati si diverse persoane iubitoare de animale au reactionat imediat la apelul nostru si au inceput cautarile patrupedului in vederea ingrijirii si plasarii  intr-un centru pentru animale.

In weekend am fost contactati de presedintele unei asociatii canine din Bucuresti, care si-a manifestat intentia de a primi cainele in centrul lor. In aceasi zi, un domn din capitala pe nume Andrei ne-a sunat sa ne ceara detalii cu privire la locatia unde a fost vazut ultima oara cainele. Tanarul a plecat impreuna cu alti prieteni in autovehicule de teren in cautarea animalului si timp de doua zile au incercat sa dea de urma lui, insa fara niciun rezultat.

Organizatia de protectie a animalelor VIER PFOTEN Romania a depus plangere la Politia Oltenita si la DSV Calarasi, in data de 05.02.2013 pentru rele tratamente si abuz impotriva animalelor, pedepsite de Legea 9/2009, Legea de Protectie a Animalelor. „Asteptam un raspuns oficial de la ambele institutii mentionate mai sus, in legatura cu modul in care se vor desfasura anchetele respective, pentru ca vinovatul sa fie prins si pedepsit conform legii si astfel sa fie prevenite cruzimile impotriva animalelor pe viitor.” a declarat Laura Parvan de la Vier Pfoeten Romania.

Astazi, am fost contactati de catre autorul fotografiilor care ne-a declarat ca impreuna cu un comisar si alti agenti din cadrul Politiei Oltenita au plecat in cautarea cainelui si ca au reperat animalul  in aceasi zona unde a facut pozele prezentate de noi pe 1 februarie a.c. S.A. ne-a pus la dispozitie noi fotografii realizate astazi. In ele se poate vedea ca sageata a disparut si ne-a spus ca nu se cunoaste modul cum acel corp strain a fost indepartat din gatul cainelui. Din pacate nu s-a reusit imobilizarea animalului pentru ca un medic veterinar sa-l consulte si sa-i ofere tratament adecvat.

Vom reveni cu detalii. Ancheta continua.

data capturii: 1.02.2013

data capturii: 06.02.2013

caine3 caine4