P.M. Miluț – chemat în instanță pentru că nu și-a plătit angajații!

Angajații cotidianului Observator de Ialomița au dat în judecată firma lui Miluț pentru că nu și-au primit salariile.

Aflat în „TOP 300„, printre cei mai bogați oameni din România, Marian Petre Miluț, președintele SC Prefab SA Călărași și al SC Romerica Internațional București, nu a plătit drepturile salariale ale foștilor angajați ai ziarului „Observator de Ialomița„. La finele anului trecut, Miluț a decis să închidă singurul cotidian din județul Ialomița pe motiv că acesta îi producea omului de afaceri o „gaură mare„ în buzunar. Nu numai că a recurs la închiderea ziarului, dar dintr-un comunicat de presă primit din partea foștilor ziariști ai ziarului Observator de Ialomița, reiese faptul că Miluț a uitat să le ofere acestora drepturile salariale.

Marian Petre Miluţ (57 de ani) este acţionarul majoritar al Prefab şi controlează peste 80% din companie prin intermediul firmei Romerica International.

Marian Petre Miluţ (57 de ani) este acţionarul majoritar al Prefab şi controlează peste 80% din companie prin intermediul firmei Romerica International.

Ca trusturi media, Miluț mai deține în Călărași ziarul „Observator de Călărași„ și postul de radio, Voces Campi. Anul trecut, omul de afaceri P.M. Miluț a închis postul de radio din Oltenița și a fost foarte aproape să pună lacătul și pe cele două trusturi media din Călărași. Ziarul „Observator de Călărași„, aflat acum încă pe piață a suferit anul trecut o ruptură care a produs demisia în masă a 4 jurnaliști în frunte cu actualul redactor-șef al ziarului Ediția, Elena Mitache. Ca și în cazul foștilor colegi de la „Observator de Ialomița„, Miluț a întârziat cu plata salariilor circa 3 luni după plecarea celor 4 jurnaliști, anul trecut. În cazul celor de laIalomița, Miluț procedează ilegal. Acesta nu mai vrea să-i plătească pe foștii săi angajați fără o anumită justificare. Alexandru Boștină, redactorul-șef al fostului Observator de Ialomița a reușit să rămână pe piața presei ialomițene cu un nou ziar, „Observator 24„.

Iată comunicatul trimis de foștii angajați ai trustului condus de P.M Miluț:

„Colectivul redacțional al cotidianului Observator de Ialomița, editat de societatea Romerica International SRL, reprezentată de omul de afaceri Marian Petre Miluț, aduce la cunoștința publicului că societatea mai sus menționată nu și-a achitat drepturile salariale pentru trimestrul IV al anului 2012. Menționăm că punctul de lucru de la Slobozia a fost închis și că cei patru salariați care au rămas angajați până la data de 31.12.2012 au de recuperat de la ROMERICA INTERNATIONAL aproximativ 16.000 de lei, reprezentând drepturile salariale pentru trimestrul IV al anului precedent. Facem mențiunea că am încercat pe cale amiabilă să ne recuperăm salariile, însă ne-am lovit în repetate rânduri de refuzul societății de a se achita de obligațiile ce decurg din contractele individuale de muncă, fapt pentru care, în data de 29 ianuarie 2013, am depus o plângere la Tribunalul Ialomița, pentru a soluționa această problemă”.

Semnatarii acestui comunicat de presă sunt:

Alexandru Boștină – redactor șef;
Cristian Șuca – redactor;
Ionuț Dumitru – tehnoredactor;
Luchian Abel – redactor.

sursa: editia.ro