Pe raza localității Șoldanu, polițiștii de frontieră au confiscat 100 de kg de pește

În dimineața zilei de 24 februarie, polițiștii călărășeni de frontieră au confiscat aproape 100 de kg de peşte comercializat în condiţii insalubre.

Peştele transportat ilegal şi în condiţii insalubre a fost depistat de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa şi Chirnogi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni de stopare a evaziunii fiscale.

peste2

Potrivit informațiilor noastre preluate prin purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Călărași, comisar șef Vasile Chiru, cele două persoane, Tudorel T. şi Marin S.,  depistate pe raza localităţii Şoldanu, respectiv Mânăstirea, se aflau de mai mult timp în atenţia oamenilor legii, fiind cunoscuţi cu astfel de îndeletniciri. Întrucât aceştia nu se aflau la prima abatere, întreaga cantitate de peşte a fost ridicată şi predată către Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Oltenița. Potrivit aceleiași surse, persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, transport şi comercializare fără documente legale a peştelui.

Laura Suzeanu