Piața Centrală are o comisie de analiză și verificare

În Piața Centrală va exista o comisie specială pentru analiza și verificarea activității. În ședința extraordinară de săptămâna trecută s-a luat decizia ca această comisie să fie formată din consilier Gheorghe Lungu în calitate de președinte iar membrii au fost numiți polițist local Nadia Ghiuzelu și Ștefan Fișcă, de curând șef de birou al poliției locale.

Piata Centrala | Oltenita

Primarul municipiului Oltenița, Petre Țone, a explicat în mare situația creată de lipsa unui administrator de piață, prezentând și câteva din problemele existente. ”De 7 luni de când Giani (consilier Barbu Gheorghiţă n.r.) și-a dat demisia, nu reușim să angajăm (un administrator de piață n.r.). Tot materialul este la Guvern, aprobat de Prefectură, de Direcția de Finanțe Călărași. În final Prefectura ne-a aprobat 8 posturi unice. În primărie avem 30 de posturi vacante. Unul dintre ele este șeful pieții. E păcat că nu putem să-l ocupăm. În piață am văzut mai multe lucruri. Avem trei încasatori. Nefiind un șef, aruncă unul pe altul. Avem multe cântare la piață, an de an plătim să le facem metrologia, iar cântarele nu sunt închiriate…majoritatea. Având o discuție cu domnul Lungu Gheorghe, care își omoară timpul liber pe la piață fiind pensionar, având acolo o mică îndeletnicire că-și ajută băieții, l-am rugat să ne ajute să intervină și să ne facă un raport către dumneavoastră cu ce se întâmplă în piață. Nu sunt mulțumit de nivelul încasărilor, de curățenie, nu întotdeauna e așa, dar se semnalează lucruri în neregulă. Vara ați văzut că avem tarabe neocupate și ne ducem și vindem pe trotuar departe… Vă propun ca domnul consilier Lungu să ne ajute sa ne informeze până la sfârșitul acestei luni sau luna următoare. Să ne facă un raport, să aibă autoritate…” spune primarul Țone.

Consilierul Gheorghe Lungu mulțumește consilierilor pentru încredere, arătând câteva din activităţile pe care vrea să le întreprindă în piață. ”Mulțumesc pentru încredere. Nu am dat nici o sugestie eu. Să se înțeleagă că treaba aceasta va ține pând când se va angaja șeful de piață. Nu vreau decât să îmbunătățim puțin activitatea acolo din punct de vedere al curățeniei, al aspectului, chiar și legal, al încasărilor, al tarabelor. Sunt tarabe care nu dau nici un ban, care sunt absolut plătibile. Majoritatea agenților comerciali persoane juridice sunt localizate în piață, în interior, mai sunt și afară. Vine martie și încep producătorii, trebuie dată puțină atenție. Să nu credeți că mă duc eu acum și să fac armată cu colegii de acolo. Vom da un sprijin colegial. Trebuie să știți și dumneavoastră colegii și primarul anumite aspecte. Nu e nici un fel de remunerație sau câștig. Fac asta cu toată plăcerea.” declară consilierul Lungu.

Petre Țone susține în fața consilierilor că este necesar un raport al comisiei cu ceea ce se întâmplă în piață, iar consilierii să ia apoi măsurile ce se impun. ”Luna viitoare trebuie avut raportul și consilierii să-l dezbată. Avem oameni de afaceri care au datorii la primărie pe concesiune de peste 100 de milioane și vă întreb dacă sunteți de acord să își continuie activitatea acolo. Hotărârea Consiliului Local pentru piață e lege, pentru noi toți e o lege.” adaugă primarul Țone.

La finalul ședinței, consilierul Floarian Cercel explică colegilor săi că există un regulament al pieții și e bine ca măcar consilierii locali să-l cunoască. ”Efectele vor apărea în timp pentru că treaba nu e complicată.” încheie Cercel.

Laura Suzeanu