Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” din Ulmeni a sărbătorit luna trecută evenimente istorice și culturale

Elevii Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” din Ulmeni au venit în număr mare la „Întâlnirea cu Mihai Eminescu”. Întâlnirea a avut loc pe 15 ianuarie la Centrul de Documentare şi Informare al Școlii (C.D.I).
”Adunaţi în jurul portretului din tinereţe al poetului, împodobit discret cu un bucheţel de flori de tei,  copiii au adus cu ei poezia preferată din opera lirică a acestuia, transcrisă îngrijit pe o coală de hârtie format A4 şi frumos ilustrată. Cu cele mai reuşite materiale prezentate de elevi s-a constituit spontan o expoziţie.” declară pentru olteniteanul.ro directorul școlii, prof. Vifor Dorobanțu. Copiii au recitat și interpretat fragmente din poemele și basmele eminesciene. ”Într-o atmosferă plină de însufleţire s-au punctat cele mai importante momente din biografia poetului nostru naţional şi copiii au recitat versurile preferate. Deosebit de apreciate de public au fost dramatizarea fragmentului din Scrisoarea III  interpretată de elevi din clasa a VI-a şi a basmului Făt-Frumos din lacrimă, care i-a avut ca actori pe elevii casei a V-a.” mai spune profesorul Dorobanțu.

Copiii au dăruit la întoarcerea acasă transcrierile ilustrate ale poeziilor vecinilor, pentru ca aceştia să cunoască și amintească ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu, să se bucure de frumuseţea versurilor poetului nostru național.

Unirea Principatelor Române cu momentele sale importante din istorie

Unirea  Principatelor Române a fost marcată de elevi şi cadre didactice ale școlii ”Grigore Moisil” Ulmeni printr-o întâlnire la Centrul de Documentare şi Informare. Cu acest prilej, au fost amintite cele mai importante momente din istoria neamului care au culminat cu evenimentul de la 24 Ianuarie 1859 şi s-a dat citire unor extrase din presa vremii, care relatau entuziasmul cu care românii aflaţi de o parte şi de cealaltă a Milcovului au întâmpinat actul Unirii.

Elevii clasei a IV-a, pregătiţi de profesoara Mariana Carmen Penu, au oferit publicului spectator un scurt moment artistic, ce a constat din recitări şi cântece patriotice, iar elevi din clasa a VIII-a au interpretat cu umor sceneta Din Zilele Unirii.

La finalul întâlnirii, participanţii la activitate au cântat şi au dansat Hora Unirii.

click pe foto pentru slideshow

no images were found