COD PORTOCALIU de ninsori si viscol in sud. Vezi sub ce valori vor cobora temperaturile la Oltenita in urmatoarele doua zile

Municipiul Bucuresti si judetele Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov intra sub incidenta codului portocaliu pentru viscol si ninsoare de maine, in intervalul orar 4.00-14.00, dar apoi fenomenele extreme vor cuprinde judetele Buzau, Vrancea, Galati, anunta ANM.

Ar fi de remarcat ca judetele Caras-Severin si Mehedinti vor avea vant mult mai puternic decat restul judetelor atentionate cu cod galben. De la ora 4.00 dimineata pana maine, la 14.00, raman toate judetele atentionate cu cod galben si, in plus, cod portocaliu in judetele: Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov, cu Bucuresti inclusiv„, a spus directorul Autoritatii Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, in cadrul reuniunii comandamentului de iarna, la Palatul Victoria.

Si judetul Calarasi risca sa intre de maine sub cod portocaliu de ninsori

Si judetul Calarasi risca sa intre de maine sub cod portocaliu de ninsori

El a precizat ca ANM, in momentul de fata, nu poate spune ce judete vor fi sub cod portocaliu maine dupa-masa, dar maine dimineata, in jurul orelor 10-11, se va emite o noua atentionare care cu „probabilitate de 90%” va contine si judete atentionate cu cod portocaliu.

Se muta mai la sud-est decat zona cu cod portocaliu din atentionarea prezenta si probabilitate foarte mare sa fie sub cod portocaliu de maine dupa-masa pana maine-noapte Buzau, Vrancea, Galati si poate nordul judetului Ialomita. Nu putem preciza astazi daca Bucurestiul ramane(sub cod portocaliu-n.r.) si dupa-masa, dar sub cod galben probabil ca ramane„, a mai spus Sandu.

COD GALBEN de ninsori viscolite si intensificari de vant – 25 MARTIE

In intervalul 25 martie, ora 20 – 26 martie, ora 04, in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei si zona Muntilor Banatului si a Carpatilor Meridionali vor fi precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, ce vor cumula local 20 de litri pe metru patrat.

Vantul va avea intensificari de peste 55 – 60 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea. (sursa: PRO TV)

Judetul Calarasi va fi de maine si el sub cod galben de precipitatii, predominant sub forma de ninsoare. Conform prognozei, in urmatoarele doua zile, Oltenita va avea parte de ninsori si temperaturi ce vor cobora sub 0 grade pe timpul zilei. Abia de joi se va mai incalzi putin, mercurul din termometre va urca pana la valoare de 5 grade Celsius.

Daca autoritatile bucurestene au decis suspendarea cursurilor scolilor, gradinitelor şi liceelor marti, 26 martie, ca urmare a avertizarii cod portocaliu de ninsoare, nu acelasi lucru se va intampla si la Oltenita. Inspectoratul Scolar Judetean nu a trimis o astfel de adresa , inca, scolilor si liceelor din municipiul nostru. Contactata telefonic, directoarea liceului tehnologic „Nicolae Balcescu” , prof. Cristina Dragan ne-a declarat ca maine cursurile la liceul pe care il conduce se vor tine dupa programul normal iar daca apar noutati cu privire la vreo modificare, ne va informa.

Marius Dociu