Consilierii olteniţeni încearcă să scoată bani pe un teren din zona Rampei CFR ce nu are o situație clară

Una din Hotărârile de Consiliu Local dezbătută de aleșii locali oltenițeni în ședonță de plen face referire la concesionarea prin licitație publică a unui teren al municipiului aparținând domeniului privat, în suprafață de 4.640 mp, situat în zona Rampa CFR Oltenița, cu destinația microfermă. Consilierul PNL Florian Cercel a dorit să știe dacă există carte funciară pentru teren, Cercel menționând faptul că acolo există câteva probleme cu reprezentanții CFR. Astfel, aceștia spun că terenurile în zona căilor ferate le aparțin, iar ”cel mai bun arbitru”, declară consilierul, poate fi cartea funciară. În contrareplică, primarul Petre Țone spune că terenul aparține Consiliului Local Oltenița, că el nu a adus nici un venit la bugetul local timp de 20 de ani, iar dacă se concesionează el va putea aduce 130 de milioane lei vechi. Cartea funciară va fi eliberată în câteva zile, după cum specifică Țone.

Sedinta Consiliului Local Oltenita / Februarie 2013

Sedinta Consiliului Local Oltenita / Februarie 2013

O altă intervenție pe marginea discuțiilor ce au analizat Hotărârea a avut-o Ion Butoi, secretarul municipiului Oltenița, care menționează faptul că terenul a mai fost scos la licitație de-a lungul vremii de două ori la solicitarea aceleiași persoane, licitațiile neputând fi adjudecate din lipsa ofertanților, lucru ce se poate întâmpla și de această dată.

Asculta inregistrare din sedinta ordinara a C.L. din februarie a.c.

Consilierul PNȚcd, Costinel Milescu, își spune propria opinie, afirmând că au fost probleme în ceea ce privește proprietatea terenurilor din zona căii ferate, prin prisma dezvoltării acesteia, existând de mai multe ori discuții cu reprezentanții companiei pe marginea subiectului tratat în ședință. Costinel Milescu consideră că trebuie respectată destinația pentru care se solicită concesiunea, propunând ca licitația să fie organizată după obținerea cărții funciare.

Laura Suzeanu