Deși elevii Liceului ”Bălcescu” se află în pericol de accidente, reprezentanții Primăriei Oltenița nu sunt de acord cu soluțiile găsite

Consilier și profesor de sport, director al Liceului Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Oltenița, Cristina Drăgan, a cerut în ședința Consiliului Local de urgență din 13 martie aviz favorabil pentru a fi potolită setea de viteză a celor care au transformat anumite zone din municipiu în teren de curse, ea referindu-se la Șoseaua Portului unde se află Liceul pe care-l administrează. Profesoara Drăgan spune că traseul din Șoseaua Portului face parte din ținta vitezomanilor, elevii liceului fiind în orice clipă expuși accidentelor ce pot deveni mortale. Cristina Drăgan dorește ca prin această cerință să fie împiedicate multe probleme de amploare cauzate de accidente ce ar transforma un ciclu de viață normal într-o tragedie. Directoarea Drăgan vine cu inițiativa construcției unor limitatoare de viteză ce ar stopa nebunia vitezomanilor care își pun de fapt propria lor viață în pericol.

foto: olteniteanul.ro

foto: olteniteanul.ro

Propunerea directorului de liceu este respinsă, primarul Petre Țone declarând că acele cocoașe vor încurca mașinile de utilaj greu pe timp de iarnă, șoseaua făcând parte din planul de deszăpezire al Autorității Naționale de Drumuri, astfel că utilajele vor întâmpina greutăți pe drum.

 

Asculta inregistrare din sedinta extraordinara a C.L. din martie a.c.

Deși consilierul PDL Viorel Pironea a propus ca variantă construcția unor piedici concave, care să salveze situațiile, intervenția consilierului PC Mihai Manciu a venit imediat. Acesta justifică oponența sa prin aceea că limitatoarele de viteză construite în interiorul asfaltului sunt interzise de legea circulației.

Liceul Tehnologic "Nicolae Balcescu" | foto arhiva

Liceul Tehnologic „Nicolae Balcescu” | foto arhiva

Laura Suzeanu