EXCLUSIV * Povestea măcelului de la Luica este cercetată cu seriozitate de poliţie şi urmărită de străinătate

Potrivit unor surse care probează adevărata anchetă, aflăm că poliţia lucrează în acest moment la dosarul privind măcelul produs la Luica, în apropierea pădurii Ciornuleasa. Cu seriozitate, mare atenţie şi muncă laborioasă, echipa de investigaţii se află în alertă, urmând toate căile legale de anchetă, dosarul fiind prioritar. După comunicatul trimis puţin prea devreme de biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, noi nu am dorit decât să atragem atenţia unor lucruri de fineţe pe care suntem convinşi că le-a observat şi poliţia, cu atât mai mult acum când am aflat cum se lucrează pentru elucidarea acestui caz. Faptul că suntem cu ochii pe acest caz este de înţeles, modul cum s-a procedat la uciderea bietelor animale fiind unul din cele mai rudimentare, negândite, crude căi de exterminare. Până la soluţia definitivă şi găsirea vinovaţilor dorim poliţiştilor succes iar cititorilor noştri să ne urmărească pentru că vom reveni cu informaţii pe măsură ce le vom primi.

foto: Laurentiu Chiforescu

foto: Laurentiu Chiforescu

Imagini şi scenariul câinilor ucişi bestial au făcut înconjurul lumii

Povestea câinilor ucişi pe câmpul de la Luica în apropiere de pădurea Ciornuleasa a trecut de graniţele ţării. Fapta a oripilat jurnaliştii media ai televiziunilor naţionale, dar mai ales străinătatea, apoi  ONG-urile, asociaţiile, fundaţiile de protecţie ale animalelor, românii stabiliţi în străinătate, toţi iubitorii de animale din afara graniţelor României, organele de cercetare, avocaţi, medici veterinari, tineri, copii şi nu numai.

Menţionăm faptul că pe mailul redacţiei noastre au fost primite mai multe proteste împotriva uciderii animalelor de pe aproape toate continentele lumii.

Redăm mai jos una din zecile de scrisori care circulă prin lume, mass-media şi pe la toate instituţiile responsabile cu rezolvarea acestui caz:

In atentia tuturor celor mentionati :To whom it may concernin : Din NOU, orori despre masacrarea animalelor au ajuns sa inconjoare lumea intreaga.AGAIN, horrors about the massacre of animals flooded the entire world, after the killings of strays dogs, by the hunters on a field near Oltenita , Romania.If the euthanasia of healthy animals is BANNED by the Romanian Law for the Protection of Animals, local authorities came up with the HORRIBLE and COWARD ideea, to place the dogs where hunters CAN KILL THEM WITH IMPUNITY….IT LOOKS like the authorities in some towns decided to deal with local hunters to MASSACRE THE DOGS…RIGHT ?Cainii din adapost erau in responsabilitatea primariei, deci, primaria se face vinovata de abandonarea animalelor, si de omor cu intentie….pentruca ASTA ATI FACUTThe dogs from the shelter where in the care of the town hall, yet they have been ABANDONED on a filed with THE INTENION TO BE KILLED…Primaria Oltenita a incalcat flagrant numeroase legi in vigoare in Romania, ca atare trebuie trimisa in judecat

The Town Hall Oltenita has broken numerous laws in Romania, there for it has to have penal charges filled in againt it.

Cerem organelor de justitie si de ordine sa deschida imediat o investigatie minutioasa si impartiala si toti participatii la aceasta actiune criminala ,care ne-a adus rusine, sa FIE PEDEPSITI

We ask the Law Enforcement agencies in Romania to immedately start a thorough and unbiased investigation and all the participants to this MASSACRE to be arrested, and punished as stipulated in Romanian LAWS. Matthieu S – England

 

Precizam ca am primit la redactie zeci de astfel de emailuri de la persoane din Austria, Suedia, Polonia, Statele Unite ale Americi, Australia, Brazilia, Franta etc .

Laura Suzeanu