Frumuşani – Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat şi reţinut suspecţii de furtul unui autoturism în valoare de 24.000 Euro

Frumuşani – Suspecţi de furt calificat, identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale / prejudiciu de 36.000 Euro, recuperat

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au identificat şi reţinut suspecţii de furtul unui autoturism în valoare de 24.000 Euro şi al altor bunuri electrocasnice dintr-o gospodărie din comuna Frumuşani / prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90% şi restituit părţii vătămate

 

Autovehicul marca VW Tiguan a fost recuperat

Autovehicul marca VW Tiguan a fost recuperat

În fapt, în noaptea de 10/11 februarie a.c., din garajul şi imobilul nelocuit, de pe raza comunei Frumuşani, judeţul Călăraşi, aparţinând unui bărbat din municipiul Bucureşti, persoane necunoscute au sustras un autovehicul marca VW Tiguan, un TV LCD, un sistem home cinema, precum şi alte obiecte electrocasnice, producând un prejudiciu de aproximativ 36.000 Euro.

Poliţiştii, sesizaţi despre producerea acestei fapte, au demarat de îndată cercetările şi investigaţiile în scopul identificării suspecţilor, tragerii lor la răspundere penală şi recuperării pagubei produse.

În urma unei acţiuni desfăşurate în perioada 25 – 28 februarie a.c., pe raza comunei Frumuşani, oraşului Bolintin Vale şi municipiului Bucureşti, de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul de Investigaţii Criminale, Postul de Poliţie Frumuşani, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiei 15 Poliţie Bucureşti şi I.P.J. Giurgiu – Poliţia Oraşului Bolintin Vale, s-a reuşit identificarea suspecţilor A. Marian, de 19 ani, F. Marian, de 21 ani, şi M. Nicuşor, de 13 ani, toţi din Bucureşti.

În cauză a fost luată măsura reţinerii lui A. Marian şi lui F. Marian şi prezentării lor în faţa magistraţilor Judecătoriei Olteniţa, care au emis mandate de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cei doi au fost depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

 

Autoturismul marca Volkswagen Tiguan a fost recuperat de pe raza oraşul Bolintin Vale, de la persoana căreia i-a fost vândut de suspecţi, poliţiştii reuşind recuperarea şi restituirea către partea vătămată a aproximativ 90% din  prejudiciul produs în cauză.

 

Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a suspecţilor cu privire la întreaga activitate infracţională.

IPJ Calarasi